maandag 26 april 2010

Cheryl Cole sloeg nummer Taio Cruz af

Taio Cruz feat. Ludacris: Break your heart (40)

Taio Cruz (echte naam Cruz Adetayo Ayowale Onile-Ere) werd geboren op 23 april 1983 in Londen. Zijn vader komt uit Nigeria, zijn moeder uit BraziliĆ«. Hij werkte met diverse artiesten en schreef en produceerde nummers voor onder anderen Justin Timberlake, the Pussycat Dolls, Britney Spears, Ke$ha, Sugababes en Alexandra Burke. Je zou denken met zo’n staat van dienst, wil wel iedereen een nummer van hem opnemen. Hoe kan het dan dat Cheryl Cole, waarvoor Fraser T. Smith en Cruz zelf, ‘Break your heart’ hadden geschreven, afwees?

Volgens Smith wilde Ferdy Unger-Hamilton, de baas van Polydor, het label van Cheryl, het nummer niet uitbrengen, omdat het teveel zou lijken op ‘Heartbreaker’, een ander nummer door Cruz geschreven, wat Cole in 2009 had opgenomen. Maar officieel liet men niets van zich horen. Daarop nam Cruz zijn nummer ‘Break your heart’ terug, herschreef het naar een man en nam het vervolgens zelf op. Dat was geen slechte zet, want het nummer stond in 2009 drie weken bovenaan de Britse hitparade.

Voor de Amerikaanse markt werd een remix gemaakt met rapper Ludacris. En ook daar viel men voor het nummer, dat in twee weken tijd de eerste plaats haalde van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en voor Ludacris zijn vijfde #1 was. Beide versies zijn bij ons uitgebracht, en leveren Taio Cruz hier zijn eerste hitnotering op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten