maandag 26 april 2010

Ernest helpt andere artiesten

Ernest: Vrij zijn (71)

Al in september 2009 tijdens het Jordaanfestival zong Ernest het nummer ‘Vrij zijn’. Ernest van Hartingsveldt (Amsterdam, 7 maart 1975) zong op zijn negende de liedjes van René Froger naast die van Tom Jones en Michael Jackson. Later kwamen daar de nummers van Marco Borsato bij. Op zijn twintigste mocht hij van een barkeeper een liedje van René zingen en zingen in het openbaar is Ernest blijven doen.

Vervolgens deed hij mee aan diverse talentenjachten die hij de een na de ander won. Daarmee raakte zijn naam meer en meer bekend en werd hij voor allerlei feesten en partijen gevraagd. En dat allemaal naast zijn werk als barkeeper. Eind 2006 werd hij door zanger/uitbater Peter Beense benaderd om te komen zingen in zijn café op het Rembrandtplein.

In juli 2007 startte Ernest zijn eigen boekings- en entertainmentbureau Party Sound Productions, dat artiestengala’s organiseert en artiesten begeleidt. Twee jaar geleden, in april 2008, ging een lang gekoesterde wens in vervulling, met het uitbrengen van zijn eerste single ‘Hoe kan ik van je houden’. ‘Vrij zijn’ uit 2009 is inmiddels Ernest zijn vierde single. Samen met Starkoo XL, Cooldown café, DJ Jurgen en Albert van Benthum (daar heb je ‘m weer!) trekt Ernest door het land met de ‘Feest in je moerstaal’ show.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten