donderdag 1 april 2010

Hitflits: Winst en verlies voor Jan Smit

Aangezien GfK Mega Charts nog enige paaseieren moet verstoppen waar ze de Goede vrijdag voor nodig hebben, zijn al vandaag, donderdag 1 april, de nieuwste weeklijsten bekend gemaakt. En dus zijn wij er ook een dagje eerder om je bij te praten over de nieuwste rangen en standen in een nieuwe Hitflits.

Na vier weken moet Jan Smit in de Single Top 100 de eerste plaats opgeven en zakt met ‘Leef nu het kan’ naar de tweede plaats. De nieuwe #1 is ‘Ik leef mijn droom’ van Gerard Joling dat vanaf de derde plaats stijgt en een voorsprong van 25% heeft op de single van Jan Smit. Een beter begin van zijn 25-jarig jubileum had Gerard zich niet kunnen dromen! ‘Ik leef mijn droom’ is Gerard zijn achtste #1-hit en de eerste sinds ‘Engel van mijn hart’ in 2009.

Na vijf weken is het Thomas Berge eindelijk gelukt om de top 10 te bereiken. ‘Ik vertrouw je niet meer’ stijgt van 21 naar #10. Ook top 10 is er voor Chris de Roo met ‘Ergens hier op de wereld’, dat van 17 naar #6 stijgt. Aan de rand van de top 10, op #11, staat ‘Telephone’ van Lady Gaga feat. Beyoncé, gestegen van #12. Wellicht dat ze volgende week doorstijgen.

Er zijn slechts tien binnenkomers, waarvan er ook nog twee op herhaling gaan: Peter Luts met ‘The rain’ op #62 en ‘I apologise (dear Simon)’ op #85.

De hoogste eersteweeks vinden we op #22: Zirkus zirkus met ‘Bij je zijn’. Het is na ’17 & smoorverliefd’ (#5 in 2009), de tweede hitsingle voor Sigourney Korper, Nicolaas Laurens Littooij (Niels)en Sherman Mitchell Doesburg. Het stel is bij elkaar gezocht door kinderzender Nickelodeon en moet voor de zender de grootste popact van Nederland en België worden.

Overmorgen, zaterdag 3 april 2010, vind in de Jaarbeurs in Utrecht de zeventiende editie plaats van het dansfeest Trance Energy. Dit jaar is Sander van Doorn gevraagd om het thema aan te leveren. Hij noemde het ‘Renegade’ en scoort er zijn zesde hit mee.

Op #53 komen Krijn en Jacob Dijkstra binnen met ‘Sinnewarmte’. Het is hun vierde hit en dus is het tijd voor een heel album van de mannen. Dat komt er volgende week vrijdag 9 april, en gaat ook ‘Sinnewarmte’ heten.

De overige eersteweeks noteringen zijn:
#76 Frank Verkooyen: ‘Dans de hele nacht met mij’
#84 Bertolf: ‘Two in a million’
#86 K’s choice: ‘Come live the life;
#96 Jan Joost: ‘Patsy’ (cover van top 15-hit van Rein de Vries uit 1965)
#99 the Baseballs: ‘Hot ’n cold’ (cover van Katy Perry, #5 in 2008)

Naast verlies voor Jan Smit, ‘Leef nu het kan’ zakt in de Single Top 100 naar #2, is er ook winst voor hem deze week. Want in de nieuwe Album Top 100 komt zijn album ‘Leef’ binnen op de eerste plaats. Het is niet zomaar een #1, want het laat alle albums op een grote afstand. Het overwicht op ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald is maar liefst 72%. Vorige week donderdag kreeg Jan al op voorhand een platina exemplaar (voor meer dan 50.000 bestelde albums) van ‘Leef’. Het is Jan zijn vijfde #1-album na ‘Ik zing dit lied alleen voor jou’ (1997), ‘JanSmit.com’ (2005), ‘Op weg naar geluk’ (2006) en ‘Stilte in de storm’ (2008).

De ‘Sticky & sweet tour’, de achtste wereldtournee van Madonna startte op 23 augustus 2008 in Cardiff en eindigde op 2 september 2009 in Tel Aviv, de hoofdstad van Israël. Van de concerten op 4,5, 7 en 8 december 2008 in het ‘River plate stadium’ in Buenos Aires zijn opnamen gemaakt, die terug te horen en te zien zijn op de DVD ‘Sticky & sweet tour’, dat binnenkomt op #4. Het is na ‘I’m going to tell you a secret’ (#4 in 2006) en ‘The confessions tour’ (#2 in 2007) haar derde live-project.

Tien jaar geleden verscheen hun laatste studioalbum ‘Almost happy’. Vervolgens gingen ze elk hun eigen weg en beleefde ieder op zijn eigen manier succes. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en ze zijn weer bij elkaar: broer Gert en zus Sarah Bettens, oftewel K’s choice. Met twee nieuwe leden, zijn ze weer helemaal terug, op de festivals én op de cd ‘Echo mountain’, nieuw binnen op #5. Het is na ‘Paradise in me’ (#10 in 1996), ‘Cocoon crash’ (#5 in 1998), en ‘Almost happy’ (#7 in 2000), is het hun vierde top 10-notering.

Over een week is ze haar titel 3FM Serious Talent kwijt, want dan wordt aan de vooravond van de 3FM awards op 15 april, het nieuwe Serious Talent gekozen. En vanaf dan zal Giovanca het verder op eigen kracht moeten doen en dat zal haar zeker lukken. Vond ze de inspiratie voor de nummers op haar eerste album ‘Subway silence’ (#46 in 2008) nog in de metro, waar ze de mensen observeerde. De meeste nummers op ‘While I’m awake’, deze week binnen op de vijftiende plaats, schreef ze ’s nachts, omdat ze niet kon slapen.

Dat waren drie echte binnenkomers en er volgen nog tien. Daarnaast gaan er elf albums op herhaling, hetgeen betekent dat 24 albums van de vorige week er deze week niet meer in staan!

Vonder & Bloom is het duo Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk, die elkaar ontmoetten in een Amsterdamse tram, op weg naar een talentenjacht. De auditie mislukte, maar de twee vonden elkaar muzikaal en vormen sindsdien een duo. Vanuit een caravan, waarmee ze door Nederland trokken, gaven ze optredens. Daarmee raakten ze in de kijker van diverse radiostations die hun nummers veelvuldig lieten horen. Op 1 februari tekenden ze een contract bij PIAS en vorige week verscheen hun debuutalbum ‘Simple peace of mind’, dat deze week binnenkomt op #61.

Het restant binnenkomers:
#34 Usher: ‘Raymond v. Raymond’, Raymond IV is de achternaam van Usher
#36 Valerius: ‘Valerius’
#47 André van Duin: ‘Dubbel’, serieuze liedjes op ‘Serieus’, grappige liedjes op ‘Knettergek’, waaronder ‘Alle koeien’, zijn versie van ‘Halleluja’ van Leonard Cohen
#52 L4: ‘Counting coins’, L4 zijn de vier Haagse rappers DNA, Stamina (van R.o.o.o.m.), MicNif en Papemann (beiden voormalig NuClear Family)
#66 Christina Landshamer: ‘St. Matthew passion’, de in München geboren sopraan zingt de Mattheüs passion van Johan Sebastian Bach
#69 Erykah Badu: ‘New Amerykah part two (return of the Ankh)’, de 39-jarige Erica Abi Wright komt met een vervolg op ‘New Amerykah part one (4th world war)’ uit 2008
#71 Katherine Jenkis: ‘Believe’, 29-jarige mezzo-sopraan uit Wales met deluxe versie van het album ‘Believe’ uit 2009
#86 Ferry Corsten: ‘Once upon a night’

En tot zover onze Paassurprise. Maar na de Pasen zijn we er weer met een nieuwe Megaman. Prettige Pasen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten