maandag 26 april 2010

Kelis schreef nummer over haar zoon

Kelis: Acapella (13)

De carrière van Kelis is er eentje van toppen en dalen. In 2000 begon het voor haar direct goed met een #4-notering voor ‘Caught out there’. Vervolgens werden de hits kleiner en kleiner, tot 2004 toen ze drie top 10-hits achter elkaar scoorde, waarvan ‘Trick me’ ook de vierde plaats wist te bereiken. De vier hits daarna kwamen echter niet hoger dan #37. Maar met ‘Acapella’, binnen op #13, lijkt het tij te keren voor Kelis Rogers (Manhattan, New York City, 21 augustus 1979). En waar dankt ze die opleving nu iedere keer aan? De eerste keer, in 2004, waren het Pharrell Williams en Chad Hugo, the Neptunes dus, die ‘Milkshake’ schreven, waarmee ze haar grootste hit in de Amerikaanse hitparade scoorde. Zij waren het ook waarmee haar carrière in 200 begon; ‘Caught out there’ is ook van hen. Ook de single ‘Trick me’, geschreven door Dallas Austin, bereikte wereldwijd de top 10. Het album ‘Tasty’ kon toen dus al niet meer stuk.

Dit keer is het de Franse dj/producer David Guetta die mee heeft geholpen aan het succes van ‘Acapella’. Als producer van het nummer, was hij degene die bepaalde hoe het nummer moest klinken. ‘Acapella’, haar dertiende notering, is de voorloper van het album ‘Flesh tone’, dat in mei uitkomt.

Overigens is ‘Acapella’ mede van haar hand. Ze was vier jaar getrouwd met rapper Nas (Rogers) en vlak voor haar scheiding beviel ze van haar zoon Knight. ‘Acapella’ is een lied over hem. “voordat ik jou had, was mijn leven leeg. Nu jij er bent, is het leven weer een feest!” Aanvankelijk heette het nummer ‘Majestic’, maar Kelis stond er op dat het ‘Acapella’ moest worden.

Dus in feite is het Kelis zelf die zorgde voor de opleving door telkens te kiezen voor een andere richting en andere mensen. Iets wat niet altijd succes oplevert. Maar niet geschoten is altijd mis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten