zondag 16 mei 2010

Bob Sinclar heeft meest succes met anderen

Bob Sinclar & Sahara feat. Shaggy: I wanna (92)

De Franse producer Bob Sinclar (werkelijke naam Christophe Le Friant ) scoorde al in 1998 zijn eerste hit bij ons met ‘Ultimate funk’ (#89). Daarna volgden nog twee radiohitjes, maar vanaf 2005 scoort hij de ene hit na de andere waaronder vijf top 10-noteringen. Het succes is niet alleen een verdienste van hem, maar zeker van de mensen met wie hij samenwerkt. Want sinds ‘Love generation’, Bob Sinclar pres. Goleo VI feat. Gary ‘Nesta’ Pine, zijn eerste top 10-notering (#3 in 2005), heeft hij geen hits meer gescoord zonder de hulp van anderen.

Dat is niet anders op ‘I wanna’ waarbij Sahara en Shaggy te horen zijn. Sahara scoorde vorig jaar een hit met ‘Taylee’ dat tot #48 kwam. Sahara is niet één persoon, maar een project van een Roemeen, een Bulgaar en een Jamaicaan. De Roemeen is Costi Ioniţă (verkocht in Azie en Oost-Europa al meer dan 20 miljoen albums), uit Sofia in Bulgarije komt zangeres Teodora Andreeva (voormmalig miss Bulgarije 2006) en uit Jamaica komt Lennox ‘Buppy’ Brown van Jamaica (is al 15 jaar een Hollywood stand-in acteur voor Wesley Snipes). Brown is momenteel druk bezig met een eigen carrière en werkte niet mee aan ‘I wanna’.

Ook niet onbekend is Shaggy, die met Lennox ‘Buppy’ Brown gemeen heeft dat beide van Jamaica komen. Shaggy, echte naam Orville Richard Burrell, is met ‘I wanna’ al toe aan zijn zestiende hit, waarvan zeven de top 10 bereikten en twee de eerste plaats. Zijn voorlaatste grote notering dateert van 2002: ‘Hey sexy lady’ feat. Brian & Tony Gold (#4).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten