zondag 30 mei 2010

Kabouter Plop steunt Oranje (en daarmee zichzelf)

Kabouter Plop: Voetbaldans (3)

We hadden wat meer creativiteit verwacht van Alain Vande Putte, Gert Verhulst, Danny Verbiest, Hans Bourlon en Johan Vanden Eede, de schrijvers van ‘Voetbaldans’ van Kabouter Plop. Met uitzondering van Vanden Eede, waren de eerste vier ook verantwoordelijk voor ‘Kabouterdans’, dat in 2000, 2001 en 2002, 66 weken achtereen genoteerd stond met als hoogste notering een tiende plaats. Het nummer eindigde op #63 in de Decennium Single Top 100, het overzicht van bestverkochte singles en downloads in het eerste decennium van deze eeuw.

Maar nee, de heren namen geen risico en pasten de tekst van ‘Kabouterdans’ wat aan op het WK en noemden het dan ook ‘Voetbaldans’. Met het Algemeen Dagblad (AD) en de Free Record Shop (FRS) werden acties afgesproken. Op vertoon van de bon in het AD kon de cd-single voor een Euro goedkoper worden aangeschaft bij FRS. Daarnaast kon men zich aanmelden voor de Oranje Plopmuts, waarvoor dan wel een volledig stikkervel gespaard moest worden. Volgens Bert Willemsen, projectmanager bij het AD, zijn er zo’n 120.000 mutsen besteld, waaronder bestellingen uit België! De Belgen hebben zich niet weten te plaatsen voor het WK en steunen nu Oranje.

Overigens zijn acties als deze van alle tijden. Maar de laatste jaren van zeer grote omvang. Twee jaar geleden kwam Albert Heijn (AH) met de Welpies. ‘Alle welpies helpen!’ van de Welpies bereikte zelfs de tweede plaats. Deze week komt AH met hun nieuwe WK-actie, waarover zeer geheimzinnig wordt gedaan. Els van Dijk, woordvoerder van AH spreekt over een ‘WK-mascotte’. Er gaan geruchten dat het te maken heeft met de ‘big five’, dieren die in de Afrikaanse wildernis leven: buffel, leeuw, neushoorn, luipaard en olifant. Binnenkort weten we het! Nog even terug naar de Oranjemuts van Kabouter Plop. De voetbalgekte in Nederland bracht de kabouters op het idee om voor dit kampioenschap een speciale versie van hun fameuze muts te ontwikkelen. Kabouter Plop: “Het is altijd leuk om te zien hoe de Nederlandse voetbalfans zich volledig uitdossen in het oranje. Het feit dat de punten van onze mutsen tijdens het juichen heen en weer bewegen, maakt de muts volgens mij tot een ultiem supportersitem.”

Kabouter Plop is een gezelschap van vier ‘kabouters’: Aimé Anthoni (Klus), Chris Cauwenberghs (Lui), Walter De Donder (Plop) en Agnes De Nul (Kwebbel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten