maandag 10 mei 2010

Stromae nu ook #1 in Vlaanderen

Stromae: Alors on danse (1) *** derde week op #1 ***

Voorlopig hoeft Stromae zich nog geen zorgen te maken over zijn #1-positie. ‘Alors on dance’ gaat zonder enige bedreiging een derde week in als de bovenste beste in de Single Top 100. De bedreiging had deze week kunnen komen van ‘You’re the voice’ van Kandidaten X-factor 2010, maar die stellen flink te leur met een verschil van ruim 30%. Ook de komende week hoeft Stromae zich nog geen zorgen te maken. Maar daarna kan het snel gebeurd zijn, als ‘Schouder aan schouder’, de single van Marco Borsato en Guus Meeuwis uitkomt.

Vlaanderen boven

Bij ons had ‘Alors on danse’ twee weken nodig om de eerste plaats te bereiken: 13-1. In Walonië ook, al in oktober vorig jaar, maar in Vlaanderen, waar Stromae vandaan komt (geboren als Paul van Have in Brussel), duurde het vier weken: 35-15-2-1. En daarmee is Vlaanderen de achtste hitparade waar het nummer de eerste plaats bereikt, na Wallonië, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Inmiddels is er ook een Nederlandstalige versie van ‘Alors on danse’ verschenen. Die versie, getiteld ‘Stoelendans’, is van de Sjonnies en komt binnen op #64. Maar zij waren zeker niet de eerste, zie daarvoor onder #64.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten