maandag 28 juni 2010

Vengaboys pakken na tien jaar de draad weer op

Vengaboys & Perez Hilton: Rocket to Uranus (7) *** hoogste eersteweeks ***

Tussen 1997 en 2000 scoorden de Vengaboys elf hits, waaronder zeven top 10-noteringen en twee #1-hits. Wereldwijd verkochten ze met hun Euro-discoliedjes zo’n vijftien miljoen platen. Met ‘Forever as one’ (#77) namen ze in 2000 afscheid. Maar zoals we inmiddels weten, dat was niet definitief. Na wat geflopte solocarrières, lieten ze eind vorig jaar weten aan een comeback te werken. Met uitzondering van Roy den Burger, vervangen door Donny Latupeirissa (Ma’Donny), is de samenstelling van de groep dezelfde als bij de start in 1997: Kim Sasabone, Denise Post van Rijswijk en Robin Pors.

Vengaboys was destijds een project opgezet door de dj’s Wessel van Diepen (DJ Belmondo) en Dennis van den Driesschen (DJ Danski). Van Diepen had al eerder danceprojecten opgezet waaronder L.A. Style, Lick en Nakatomi. De Spaanse zangeres van Nakatomi zong nogal vaak het woord ‘Benga’ en zo schijnt de naam Vengaboys te zijn ontstaan.

De meeste van de elf Vengaboys-hits hadden wel iets herkenbaars, en dat geldt ook voor ‘Rocket to Uranus’, waarin wij ‘House in New Orleans’ horen, dat bekend werd in de uitvoering van the Animals.

Aan ‘Rocket to Uranus’ werkt ook blogger Perez Hilton mee, die tevens te zien is in de videoclip. Perez kwam al drie keer eerder in het nieuws met betrekking tot Nederlandse artiesten. Denk maar aan Anouk, de ruchtbaarheid die hij gaf aan de clip ‘Miracle’ van Ilse DeLange en ook Caro Emerald kan wel een potje breken bij hem. Perez (echte naam Mario Armando Lavandeira Jr. geboren op 23 maart 1978 in Miami), blogt sinds 2004.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten