maandag 28 juni 2010

WK 2010 voetbalhits – tussenstand (3)

Afgelopen donderdag, 24 juni 2010, won Oranje ook de derde groepswedstrijd en werd eerste in groep E. Vandaag, maandag 28 juni, is de eerste echte vuurproef, de wedstrijd tegen Slowakije, in de achtste finales. Die wedstrijd moeten ze winnen, want anders liggen ze er uit. Van die wedstrijd hangt meer af dan uitzicht op de wereldbeker. Want na winst vandaag, zal dat ook af te lezen zijn aan de noteringen van de WK-hits. Vorige week waren dat er nog tien, deze week zijn het er vijftien. Het Oranje hitelftal is dus meer dan kompleet. Hier volgt de voorlopige opstelling:

#2 (4) Jan Smit: ‘Terug in de tijd (WK-versie)’
#12 (9) Gerard Joling: ‘Alweer een goal!’
#15 (13) Wolter Kroes: ‘Viva Hollandia 2010’
#27 (7) Kabouter Plop: ‘Voetbaldans’
#47 (29) Hobbyisten: ‘Wij gaan door’
#52 (84) Alle 13 jaanke: ‘Doelpunt voor oranje’
#59 (97) Dikdakkers: ‘Ons Oranje’
#70 (60) André Hazes en het Nederlands Elftal: ‘Wij houden van Oranje’
#71 (57) Max en Macy: ‘Als de leeuw weer brullen gaat, tweede track op ‘1001 nacht’
#73 E.W. Jettie Pallettie: ‘Suikerbossie’
#74 (47) Max Jens: ‘We worden wereldkampioen (ole ole)!’
#85 E.W. Kleintje pils: ‘Oh Nederland – Oh Oh Oh!’
#96 E.W. de Vedettes: ‘Ow wat een mooie goal!’
#98 (70) Mooi wark: ‘We zingen en springen in ’t oranje rond’
#99 H.H. Gebroeders Ko: ‘Vuvuzela’

Afgelopen dinsdag, 22 juni 2010, kwam Jan Smit met de WK-versie van ‘Terug in de tijd’. Op deze versie, die in twee dagen tijd in elkaar is gezet, kijkt Jan ‘terug’ op het jaar 1988, toen Oranje Europees kampioen werd. In de tekst komen de voetballers van nu aan bod. De WK-versie is alleen als download beschikbaar en knalt al na drie dagen de Download Top 50 binnen op een zevende plaats. Mede daardoor stijgt ‘Terug in de tijd’ naar de tweede plaats. Daarnaast is Jan ook nog actief met andere Oranjezaken. Voor een campagne van C&A heeft hij twee weken voor het WK, de J-style WK-boxer gelanceerd, met een rood-wit-blauwe band. Inmiddels zijn er zo’n 60.000 van verkocht.

‘Vuvuzela’ van de Gebroeders Ko gaat op herhaling op #99, maar was het eerste WK-liedje dat een notering kreeg. Al in september 2009 (!) zagen de broers Gerard en Ton Koopmans in dat de Vuvuzela veel in de belangstelling zou komen te staan tijdens dit WK. Het nummer stond negen weken genoteerd en behaalde de dertiende plek. Overigens willen wij hierbij de tegenpool van dit nummer aanbevelen: John Bakker van de ANWB file-informatie die op verzoek van 3FM ook een WK-nummer maakte: ‘Alweer een kans’!

Het aantal Nederlandse WK-liedjes mag dan gestegen zijn van tien naar vijftien. Met uitzondering van Alle 13 jaanke en de Dikdakkers, zijn ze wel allemaal gezakt!

Naast de Orange-hits, zijn er nog de andere WK-nummers:
#4 (3) K’naan: ‘Wavin’ flag (celebration mix)’, het WK lied van hoofdsponsor Coca Cola
#5 (5) Shakira feat. Freshlyground: ‘Waka waka (This time for Africa)’, het WK lied van FIFA, de wereldvoetbalfederatie

‘Hocus pocus’ van Focus, dat wordt gebruikt in de Nike reclame, is vanaf #48 de Single Top 100 uitgevallen en staat nu op #127 in de Bubbling under, de wachtkamer, waarin nog zo’n zes nummers wachten om binnen te vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten