dinsdag 24 augustus 2010

3FM dj zoekt en vind Loesje

Tony Junior & Nicolas Nox: Loesje (12) *** hoogste eersteweeks ***

Je kon er natuurlijk opwachten, dat er vroeg of laat een Nederlandse act zou inspelen op het succes van ‘We no speak Americao’ van Yolanda be cool feat. Dcup, die een van oorsprong Italiaans nummer bewerkten en daar dé zomerhit van 2010 meescoren. Het zijn Tony Junior & Nicolas Nox met ‘Loesje’, een nummer van de Ramblers onder leiding van Theo Uden Masman opgenomen op 9 mei 1939 en geschreven door Jacques Cornelis ‘Jack’ Bulterman.

zo vader zo zoon

Het idee voor deze bewerking is afkomstig van Tony Claessens, de vader van Tony Junior. Hij liep al een tijd met het idee om samen met zijn zoon, die ook drummer is, wat te gaan doen met het nummer ‘Wie is Loesje?’. Maar vanwege drukke werkzaamheden van beiden, kwam het er maar niet van. Tony Junior drumt al zijn hele leven en deed in 2008 mee met Rock nation, dat uiteindelijk de band Stereo opleverde.

Sinds een jaar zit hij in de dansscène samen met Nicolas Nix, net als hem afkomstig uit Utrecht. Toen de twee weer bezig waren in de studio stormde Tony Senior binnen en vond dat het nu de tijd was. In twee avonden werd toen het nummer ‘Wie is Loesje?’ van de Ramblers uit 1939 bewerkt. Half juli werd er nog hard gewerkt aan het hoesje en op 5 augustus was ‘Loesje’ voor het eerst te horen op een landelijk station, Slam FM als Twittertrack. Daarna pakten de andere stations het nummer op en was de hype kompleet.

Tony Claessens Senior was in de jaren ’80 de drummer van het Goede doel en speelde mee op albums van onder andere Centerfold, Dolly dots en City to city. In 1988 scoorde hij als Toni Peroni een hit met ‘K.N.M.I.’ (#30). Vorig jaar stond hij ook nog in de hitparade als Henk & Gier, met ‘Tuintje in me huis’ (#29), een parodie op ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit. Daarnaast heeft hij samen met zijn vrouw Linda Dubbeldeman (in de jaren ’80 bekend als Brenda Steunbeer) de opnamestudio Star sound studio.

De echte Loesje

In ‘Wie is Loesje’ zit onder andere de tekst ‘wie is Loesje, wie is toch dat snoesje? Loesje is het meisje van de drummer van de band’. 3FM dj Bart Arens die de eerste was die ‘Loesje’ draaide op 3FM, ging op zoek naar het meisje in het liedje en kwam uit bij de inmiddels 88-jarige Loes Krijne uit Amsterdam. In 1939 was ze 18 jaar, heette Loes Uitman en ging veel om met artiesten uit binnen en buitenland. Daaronder ook de Ramblers die eigenlijk wilden dat ze ook ging zingen, maar daar voelde ze niets voor. Vervolgens bedacht Jack Bulterman de tekst, waarin Loesje het meisje van de drummer van de band zou zijn, in die tijd Keessie Kranenburg. Dat was echter helemaal niet zo, want voor relaties had Loes geen tijd! Maar voor dat liedje vond ze het niet erg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten