dinsdag 24 augustus 2010

Mark Enthoven zingt onofficieel Sail-lied

Mark Enthoven: De havenblues (74)

Als je dit leest, dan is Sail 2010 weer ten einde en hebben de Tallships al weer het ruime sop gekozen op weg naar een volgende bestemming. Vier dagen lang deden de schepen Amsterdam aan, in het kader van het vijfjaarlijkse waterevenement.

Sail kent geen officieel lied, maar ieder jaar zijn er wel artiesten en/of koren die met een lied komen dat er voor door zou kunnen gaan. Dit jaar is dat de Amsterdamse zanger Mark Enthoven die samen met Math van Heck het nummer ‘De havenblues’ schreef, dat eigenlijk een knipoog is naar Sail 2010. De officiële presentatie vond afgelopen vrijdag plaats, maar niet in Amsterdam. De presentatie was in Epe, waar zijn platenmaatschappij Blue ocean records, die hij vier weken geleden benaderde om ‘De havenblues’ uit te brengen, huist.

‘De havenblues’ is niet de eerste kennismaking met de hitparade voor Mark. Begin maart 2008 stond hij met het nummer ‘Ma perche no’ één week op #97 genoteerd. Dat nummer, een mix van pop en klassiek, bracht Mark niet onder zijn eigen naam uit, maar als Eterno, samen met medebariton Rob van Surksum en tenor Kees Rietveld (beter bekend als Georgie Davis).

nog een havenlied

Naast ‘De havenblues’ is er nog een lied dat veel te horen was tijdens Sail 2010. Met ‘In de haven van Amsterdam’ won Zänph uit Zaandam, in februari de prijsvraag ‘Schrijf een nieuw havenlied’. Van alle inzendingen vond de jury onder leiding van zangeres Ellen ten Damme dit lied het beste, dat sinds mei gratis te downloaden is via de site Havenlied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten