zondag 1 augustus 2010

Succesvolle producer start eigen carrière op

Van Hoevelaak: Kom bij mij (92)

Nick & Simon, Bouke, Gerard Joling, Antje Monteiro, Grad Damen, Jeroen van der Boom en Wolter Kroes, het zijn maar enkele artiesten die liedjes zingen die geschreven en/of geproduceerd zijn door Edwin van Hoevelaak (Holten, 30 juni 1967). Onder het motto, wat zij kunnen kan ik ook, nam hij zelf weer een single op en nu met succes.

Edwin wist al op jonge leeftijd wat hij wilde worden: muziekproducer/artiest. Op achtjarige leeftijd zat hij samen met Johan Nijenhuis (later regisseur van onder andere ‘Costa’ en de drie Zoop-films) op school en organiseerden ze toneelmiddagen in de feestzaal van zijn ouders. Johan bedacht dan het script, Edwin verzorgde de muziek.

In 1981 begint de droom van Edwin langzamerhand gestalte te krijgen als hij drummer wordt van de coverband Flashback. Vier jaar later begint hij met het schrijven van eigen liedjes. In 1989 wint hij met een eigen band en het nummer ‘I only want to be with you’, Popslag, de talentenjacht van de NCRV. Hij speelt nog in diverse bands, maar vanaf 1997 stopt hij daar mee om zich meer toe te leggen op een eigen carrière en het schrijven van eigen liedjes. Dat resulteert in de eerste single ‘We blijven in bed vandaag’. Inmiddels heeft hij op de zolder van zijn ouderlijk huis, zijn eigen studio: de Rooftop Recording Studio. In 1997 ontmoet hij Nijenhuis weer, die inmiddels de tv-serie GTST regisseert; Edwin zingt en acteert daarin. Met Willie Oosterhuis presenteert Edwin programma’s voor RTV Oost (Regiotap) en vormt met hem het duo de Regiotappers, dat in 2003 een radiohitje scoort met ‘Moedermelk’ (één weekje op #90). In maart van dit jaar krijgt Edwin een Gouden Harp voor het componeren van het nummer ‘Engel van mijn hart’ van Gerard Joling, dat tot beste liedje van 2009 wordt gekozen. ‘Kom bij mij’ is de vijfde single van Edwin, zijn eerste eigen hit en de voorloper van een heel album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten