maandag 2 augustus 2010

Yolanda be cool feat. Dcup meest succesvolle Australische act

Yolanda be cool feat. Dcup: We no speak Americano (1) *** zesde week op #1 ***

Voor de zesde week weten Yolanda be cool feat. Dcup de concurrentie ver voor te zijn. En als ‘Next to you’ van Ilse DeLange het niet red de komende weken, dan zal het zeker nog tot eind augustus duren, eer de Australiërs hun eerste plaats kwijt raken. Op 20 augustus verschijnt namelijk ‘Een nieuwe dag’ van Nick & Simon.‘We no speak Americano’ staat nu voor de zesde week op de eerste plaats en dat is één week meer dan ‘Alors on danse’ van Stomae. Dat nummer is nu nog het meest verkocht dit jaar, maar ‘We no speak Americano’ loopt snel in.

down under record

Zoals gezegd, Yolanda be cool feat. Dcup is een Australisch collectief. Met zes weken op #1, passeren de heren deze week Kylie Minogue met ‘Can’t get you out of my head’ (5 weken in 2001) en ‘Xanadu’ van Olivia Newton-John (Australische) & ELO (5 weken in 1980). Nog twee weken en ze evenaren ‘You’re the one that I want’ van Olivia Newton-John & John Travolta. Maar als je goed hebt gelezen, dan is de laatste act geen zuivere Australische. Met andere woorden, Yolanda be cool feat. Dcup is sinds deze week de meest succesvolle Australische act in Nederland!

‘We no speak Americano’ steeg vorige week naar de eerste plaats van de Britse hitparade. Aangezien het nummer voornamelijk in het Italiaans wordt gezongen, is het daar de eerste #1 in die taal. Deze week is het nummer gezakt naar de tweede plaats; de nieuwe #1 daar, de 1137ste, is ‘All time low’ van het vijftal the Wanted.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten