zondag 12 september 2010

1000 years wordt breed gesteund

the Coral: 1000 years (98)

Als er nog een Paradeplaat op Radio 2 zou bestaan (zeg maar de Megahit van Radio 2), dan was ‘1000 years’ van the Coral er vast een geworden. Rob Stenders, die tot voor kort ‘Best of2night’ presenteerde, was één van de voortrekkers. Maar niet alleen Radio 2 draait dit nummer erg vaak, ook 3FM steunt het nummer volop. Sinds juni is het nummer op die zender al zo’n 100 (nog geen 1000) keer langsgekomen. Het verwondert ons dan ook dat ‘1000 years’ nu pas binnenkomt. Maar beter laat dan nooit!

Verantwoordelijk voor ‘1000 years’ is de Britse groep the Coral, opgericht in 1996 door zes schoolvrienden op het Britse schiereiland Wirral Peninsula, nabij Liverpool. Tijdens hun schooltijd luisterden ze veel naar muziek en speelden samen gitaar. Na hun schooltijd besluiten ze om samen verder te gaan en verhuizen naar een klein huisje aan de kust. Daar nemen ze enkele demo’s op, en mogen dankzij Alan Willis, impresario en zelf muzikant, een EP opnemen. Hij opende deuren die anders gesloten bleven en in 2002 brengen ze hun album ‘the Coral’ uit.

Inmiddels zijn ze vijf albums verder, die allen de Britse top 10 haalden; ‘Magic and medicine’ kwam in 2003 zelfs tot de eerste plaats. ‘Butterfly house’, hun zesde album, waar ze twee jaar aan hebben gewerkt, kwam niet verder dan #16. Ook bij ons wil het niet vlotten met het album. Wellicht dat de single ‘1000 years’, binnen op #98, daar verandering in zal aanbrengen. Sinds 2008 bestaat the Coral nog uit vijf leden: James Skelly (zang/gitaar), Paul Duffy (gitaar), Nick Power (keyboards), Lee Southall (bas) en Ian Skelly (drums).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten