maandag 6 september 2010

Errol Reid krijgt eindelijk zijn credit

Axwell feat. Errol Reid: Nothing but love (91)

De Zweedse dj/producer Axwell (=Axel Christofer Hedfors, Lund, Zweden, 18 december 1977) staat deze week met twee nummers genoteerd. Op #5 staat ‘One’ van the Swedish house mafia, waarvan Axwell deel uitmaakt, samen met Steve Angello en Sebastian Ingrosso. En nu komt hij onder zijn eigen artiestennaam Axwell op #91 binnen met ‘Nothing but love’.

Dat nummer schreef hij samen met Errol Reid, met wie hij het ook opnam. Het is niet de eerste samenwerking tussen de twee. Reid was ook te horen op ‘Feel the vibe’, de eerste hit uit 2005/2006 (#62). Dat nummer hadden ze ook samen geschreven, maar ondanks zijn bijdrage, kreeg hij daar geen credit voor. Op ‘Nothing but love’ is dat recht gezet. Hoewel er meerdere versies van in omloop zijn, krijgt Errol Reid op ‘Nothing but love (part2)’ eindelijk zijn welverdiende credit.

Voor ons mag Errol Reid (tamelijk) onbekend zijn, voor de Britten allerminst. Errol, geboren in Birmingham, begon al te zingen op school. In de jaren ’90 vormde hij samen met Simon Fung het duo China black, dat vijf hits scoorde en zo’n 5 miljoen platen verkocht. Onder hun fans bevond zich Princess Diana, die ze uitnodigde om te komen spelen op haar ‘Aids trust concerten’ in het Wembley Stadium. Sinds het einde van China black in 1995, heeft Errol voor diverse artiesten nummers geschreven en opgetreden met onder andere Tom Jones, Bee Gees en Ladysmith Black Mombasa. Laat die Reid maar schuiven dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten