zondag 19 september 2010

Gordon komt met Nederlandse Il Divo

Los Angeles the Voices: Blijf veilig bij mij (16)

Velen dachten dat het muzikaal zo’n beetje gedaan was met Gordon. En dan ineens komt hij met een nieuw project: Los Angeles the Voices. Vijf zangers, waaronder hem zelf, zingen liedjes variërend van pop tot klassiek, de Nederlandse Il Divo dus die Marco Borsato ontmoet. Het eerste optreden vond plaats op 29 augustus tijdens de Uitmarkt in Amsterdam en vorig weekend waren ze te zien in ‘Holland’s got talent’ en ‘Life4You’. In no-time stond ‘Blijf veilig bij mij, waarvoor Gordon zelf de tekst schreef op een melodie van Sean Buttler en Niels Schoonbeek, hoog in de downloadlijsten en komt in de Single Top 100 binnen op een zestiende plek. Los Angeles the Voices is bij toeval ontstaan. Gordon was druk doende met zijn nieuwe cd, toen hij tijdens de presentatie van zijn boek ‘De liefde’, uit handen van Tineke de Nooij een cd kreeg overhandigd van een Zuid-Afrikaanse boyband. Gordon: “Mijn vriend Raoul en ik werden van onze sokken geblazen. Na tien jaar kreeg ik hetzelfde gevoel als destijds met Re-play; groot orkest, lekker bombastisch… Klassiek ontmoet pop. Waanzinnig! Ik wilde dat ook doen.” Hij belde Bas van den Heuvel (componist/producer) op om het project in de stijgers te zetten. Het Metropole orkest werd benaderd en er werden audities gehouden, die bij hem thuis plaatsvonden. Na een advertentie voor achtergrondzangers, meldden ruim 200 zangers zich aan, en werden uiteindelijk vier zangers gekozen. Dat zijn Remko Harms (28), Roy van den Akker (29), Richy Orson Brown (28) en Peter William Struijk (53).

rockzanger

Aanvankelijk wilde Gordon, zelf 42, de lat leggen bij 45 jaar. Maar volgens hem complementeert Peter, een oude rocker, het geheel. Peter was als Peter Strykes zanger van bandjes als Avalon en 1ste Avenue. Ook was hij even de opvolger van Bert Heerink van rockband Vandenberg. Er werden opnames gemaakt voor een cd die, vanwege het vertrek van Adje van den Berg naar Whitesnake, nooit zijn uitgebracht. Op YouTube circuleert een demovideo van Peter als nieuwe zanger bij Vandenberg. Ook werkte hij samen met Robbie Valentine.

EO

Remko Harms en Roy van de Akker zijn vooral bekend in het musicalcircuit. Remko was onder andere te zien in ‘Rembrandt de musical’ en ‘Les Misérables’. In zijn tienerjaren zong hij bij het Ronduit Gospel Choir. In 2008 werd hij achtste in de zoektocht ‘Op zoek naar Joseph’. Het jaar daarop verscheen van Remko de cd ‘Can’t wait’, waaraan ook werd meegewerkt door Nurlaila Karim en Cor Bakker.

theater

Roy van de Akker begon te zingen bij de Buddy’s in zijn woonplaats Delft. Op zijn twaalfde zong hij jingles en tunes in voor RTL4. In 2002 ging Roy studeren aan het Rotterdams Conservatorium op de afdeling muziektheater, waar zijn grote liefde voor theater is ontstaan. In 2003 nam hij samen met de groep Mangonuts deel aan de Nationale finale van het Eurovisie Songfestival, waar hij vijfde werd. Theaterhoogtepunten waren er met ‘Jeans 13 – lucky numbers’ en ‘Love me just a little bit more’. Daarnaast zingt hij licht klassiek in the New classic quartet.

X-factor

Tenslotte is daar nog een oude bekende: Richy Orson Brown, die in 2007 tweede werd bij X-factor na Sharon Kips. Richy Orson is vernoemd naar zanger Ritchie Valens en acteur/regisseur Orson. Richy zingt al sinds zijn vijfde, en nam op zijn achtste een cd op met kinderliedjes. Na een tijdje pianoles te hebben gevolgd, ging hij over op populaire muziek en besluit zijn eigen liedjes te gaan schrijven. Na zijn HAVO gaat hij muziekproductie en studiotechniek studeren in Hilversum.

In 2000 krijgt hij de kans om in de Manhattan Centre Studios New York, waar Timbaland de meeste producties opneemt, te komen werken. In de drie jaar dat hij daar zit, werkt hij aan een eigen cd die hij stiekem overdag opneemt. Terug in Nederland doet hij auditie voor de Lion King, maar valt af omdat hij te jong was. Hij heeft echter indruk gemaakt en mag gratis naar de Lion King school van Joop van de Ende. In 2006 volgt X-faxtor, waar hij tweede wordt. Twee jaar geleden, in 2008, bracht Richy zijn cd ‘Ga je mee’ uit.

grootste uitdaging

En nu maken ze alle vier deel uit van Gordon zijn eigen ‘boyband’ Los Angeles, the voices. Eind oktober zendt RTL4 een documentaire uit met de totstandkoming van de groep. Op 1 november verschijnt een album met veertien nummers die ze opnamen in Nederland en België. Gordon ziet Los Angeles the voices, ‘als de mooiste en grootste uitdaging uit zijn carrière’. Gordon: “Dit zijn vijf mannen die allemaal staan voor hun individuele kwaliteiten maar bij samenzang garant staan voor kippenvel en emotie in muziek op eenzame hoogte. Nooit heb ik zoveel gevoeld als nu met zingen, het gaat dwars door mijn ziel.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten