maandag 6 september 2010

Robbie en Gary leggen ruzie bij

Robbie Williams & Gary Barlow: Shame (17) *** hoogste eersteweeks ***

Vijftien jaar ligt er tussen het moment dat Robbie Williams het niet meer zag zitten bij de boyband Take that en de single ‘Shame’, die hij opnam met zijn oude maatje Gary Barlow. In juli 1995 was hij niet tevreden met de muzikale koers van leadzanger én tekstschrijver Gary Barlow en manager Nigel Martin-Smith. Williams wilde meer hiphop en rap in de liedjes, maar dat wilden zij niet. Robbie raakte verslaafd aan drank en drugs en dat schaadde al meer en meer het nette imago van de band. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en werd op 13 februari 1996 het einde van de band aangekondigd. Hun allerlaatste live optreden was op 4 april 1996 in de TROS TV show in Amsterdam, waar 220 fans bij aanwezig konden zijn. In 2006 kwam de band weer bij elkaar, echter zonder Robbie. Maar in 2011 is hij wel van de partij bij de tweede reünie van de meest succesvolle Britse boyband Take that. Tegen kerst verschijnt ook een nieuw album, waarvoor de verwachtingen hoog gespannen zijn. In Groot-Brittannië wordt al gesproken over de release van het decennium!

Shame’ is daar de opmaat naar toe, het duet dat Robbie opnam met Gary Barlow. Gary, tijdens Take that de belangrijkste tekstschrijver, lukte het niet zo’n solocarrière op te bouwen als Robbie. Bij ons resulteerde dat in vier hits, waarvan één top 10-hit: ‘Forever love’. Robbie scoorde negen top 10-hits, waaronder een #1-hit voor ‘Feel’. Voor beiden komt er volgende week eentje bij.

‘Shame’ schreven de twee begin dit jaar in een lege studio in Los Angeles in minder dan één uur. Het nummer is één van de nieuwe nummers op ‘In and out of consciousness: the greatest hits 1990 – 2010’, het tweede verzamelalbum van Robbie, dat op 4 oktober verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten