maandag 11 oktober 2010

Alex Gaudino kan het niet alleen af

Alex Gaudino: I’m in love (I wanna do it) (96)

Het meest bekend is Alex Gaudino van ‘Destination calabria’, waarop Crystal Waters meezong. Dat nummer, #14 in 2007, was echter niet zijn grootste hit, want dat was ‘Watch out’ feat. Shena, dat in 2008 de twaalfde plek bereikte. Twee jaar later doet Alex (volledige naam Alfonso Fortunato Gaudino, geboren in het Italiaanse plaatsje Baranzate in de provincie Milaan) het op ‘I’m in love (I wanna do it)’ alleen. Althans in naam, want Alex zingt niet zelf, maar laat dat over aan een man en een vrouw, waarover zodadelijk meer. Het nummer is namelijk van oorsprong instrumentaal en heette ‘I’m in love’, dus zonder de toevoeging (I wanna do it). I’m in love (I wanna do it) is zijn eerste #1, met een positie in de Amerikaanse Billboard's Hot Dance Airplay chart.

Zanger op ‘I’m in love (I wanna do it)’ is de uit Toronto, Canada, afkomstige John Biancale. Zijn ouders zijn Italiaanse immigranten die zich vestigden in Canada. Onder de naam GANS deed John ervaring op met acteren, zingen en het schrijven van liedjes. Hij reisde de wereld rond en trad op in nachtclubs in Parijs, disco’s in Griekenland en in beach clubs in Puerto Rico. Uiteindelijk kwam hij terecht in een club in Milaan in Italië, waar producers interesse in hem toonden en met hem gingen samenwerken.

YouTube

En dan de zangeres. Ze is 1,64 meter lang, nog maar 17 lentes jong en heeft al een heel leven achter de rug als actrice, danseres, zangeres en liedjesschrijver. Maxine Ashley, geboren in Puerto Rico, woont overal, maar vooral in New York, Londen en Tokio. Net als vele van haar leeftijdgenoten die ook een zangcarrière ambiëren, zong ze liedjes van onder andere Beyoncé en zette die op YouTube. Alleen in tegenstelling tot anderen, werd zij wel ontdekt. Haar eerste productie is ‘I’m in love (I wanna do it)’ van Alex Gaudino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten