maandag 11 oktober 2010

Angela brengt eerbetoon aan Ria Brieffies

Angela Groothuizen: Niets blijft (71)

Afgelopen vrijdag, 8 oktober, is de videoclip opgenomen bij ‘Niets blijft’, na ‘Bier en bitterballen’ (#81 in maart), de tweede Nederlandstalige hitsingle voor Angela Groothuizen. Naast zangeres en jurylid (in diverse talentenshows) is Angela ook nog ambassadeur van het Koninkijk Wilhelmina Kankerfonds (KWF), waarbij ze Daniëlle Overgaag opvolgt.

De maand oktober is uitgeroepen tot borstkankermaand en speciaal daarvoor heeft Angela samen met haar dochters een armbandje ontworpen, waarvan de volledige opbrengst naar KWF gaat.

Ria Brieffies

Niets blijft’ is een nummer uit haar tweede theaterprogramma ‘Labels’. Bij het schrijven van het programma, vond André Veltkamp, de regisseur, dat ze ook iets moest doen met de dood van Ria Brieffies, zangeres van de Dolly dots die in 2009 overleed aan longkanker. Maar Angela kon het niet. Een tijdje later kreeg ze een tekst doorgemaild door Johan Hoogeboom, leraar aan de kleinkunstacademie in ’s-Hertogenbosch. Dat was ‘Niets blijft’, een tekst van Jan Beuving, één van zijn studenten. Vervolgens schreef Angela daar in vijf minuten een melodie op en daarmee was het nummer een feit.

iets terug doen

Hoewel het nummer niet speciaal over Ria gaat, is het nummer voor Angela wel de manier om haar verdriet af te ronden. Ze draagt het nummer dan ook speciaal aan haar op en heeft het liedje afgestaan aan het KWF. Alle opbrengsten van de download gaan daar naar toe, waarmee ze op deze manier probeert wat terug te doen. Angela: “de dood hoort zo ontzettend bij het leven, dat maakt leven ook zo waardevol. De essentie van het liedje is uiteindelijk positief: Kom op! Leef! Stroom mee.” Vanaf eind januari staat Angela weer in de theaters met de reprise van haar theaterprogramma ‘Labels’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten