zondag 3 oktober 2010

Hawaïaan pakt eerste plaats

Bruno Mars: Just the way you are (1) *** eerste week op #1 ***

Na Amerika, Groot-Brittannië en Canada gaan ook wij overstag voor ‘Just the way you are’ van Bruno Mars. Het nummer boekt in de tweede week een winst van achttien plaatsen en dat is pas de tweede keer in de Mega-historie dat die sprong naar de eerste plaats wordt gemaakt. Voor de eerste keer moeten we achtentwintig jaar terug in de tijd. Op 15 mei 1982 steeg ‘Ein bißchen Frieden’ van Nicole, winnares van het Eurovisie Songfestival dat jaar, ook van de negentiende naar de eerste plaats, om daar vervolgens nog drie weken te blijven. Of Bruno ook vier weken op #1 zal staan, moeten we nog maar zien. Maar de #1 kan niemand hem meer afnemen!

naar Nederland

Vorige week meldden we dat zijn debuutalbum ‘Doo-wops & hooligans’ de komende week zou uitkomen. Jim, productmanager bij Warner Music, dat de muziek van Bruno hier uitbrengt, liet ons weten dat het niet klopt. Die datum geldt wel voor de release in de Verenigde Staten van Amerika, maar wij moeten nog wachten tot februari 2011. Maar je hoeft niet helemaal tot februari te wachten op cd-werk van Bruno. Eind oktober of begin november verschijnt eerst nog de EP ‘It’s better if you don’t understand’ met vier nummers waar ook B.o.b. en Cee-lo Green aan meewerkten. Daarnaast komt Bruno op 28 oktober naar ons land voor een optreden met Travie McCoy in de Melkweg in Amsterdam. Hopelijk staat hij tegen die tijd nog #1!

Hawaï

Bruno Mars is geboren op 8 oktober 1986 op Hawaï, de vijftigste staat van de Verenigde Staten van Amerika. Op Hawaï stond ook de wieg van Barack Obama, de huidige president. Maar ook van muzikanten als Bette Midler, Yvonne Elliman, Jack Johnson en Nicole Scherzinger (Pussycat dolls). Geen van hen scoorde echter een #1-hit in ons land, wat zou betekenen dat Bruno de eerste is. Helaas ging Glenn Medeiros hem in 1988 voor met ‘Nothing’s gonna change my love for you’, dat tevens de eerste plaats bereikte van de Franse, Ierse, Duitse en Britse hitparade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten