dinsdag 19 oktober 2010

Far east movement doet aan hiphop

Far east movement ft. Cataracs & Dev: Like a G6 (82)

Een ‘G6’ is straattaal voor de Gulstream 650, een klein vliegtuig met twee motoren, en zes ramen aan elke kant. Het is echter de vraag of dat wordt bedoeld in ‘Like a G6’ van East movement ft. Cataracs & Dev. Aangezien de uitvoerenden daar zelf niet al te duidelijk over zijn houden we het op het eerste.

Far east movement is een hiphopcollectief uit Koreatown, een wijk in Los Angeles, Californië. Oorspronkelijk bestond het collectief uit Kevin ‘Kev Nish’ Nishimura, James ‘J-Splif’ Roh and Jae ‘Prohgress’ Choung. De drie kenden elkaar van school en deelden hun passie voor muziek met elkaar. Ze zetten hun muziek op internet en traden op in locale clubs in Los Angeles. In 2001 noemden ze zich nog Emcee's Anonymous, dat twee jaar later werd veranderd in Far east movement.

In 2008 voegde ook DJ Virman zich bij het gezelschap. Een vriend van hem kende de manager van Far east movement, die hem bij de groep introduceerde. In februari 2010 tekende Far east movement een contract bij Cherrytree Records, een onderafdeling van Interscope Records. Ze gingen op tournee met Robyn, Kelis en Mike Posner en brachten het album ‘Free wired’ uit, waar onder anderen Keri Hilson, Snoop dogg, Mohombi en Ryan Tedder aan meewerkten.

De twee leden van the Cataracs kennen elkaar van dezelfde school: de Berkeley High School in Berkeley, Californië. Het duo bestaat uit David ‘Campa’ Benjamin Singer-Vine en Niles ‘Cyrano’ Hollowell-Dhar. In 2006 waren ze klaar met hun studie, en stonden op het punt verder te gaan studeren in San Francisco respectievelijk Chicago. Toen ze zagen dat daardoor hun droom ‘muziek maken’ in het gedrang kwam, besloten ze hun tassen aan de wilgen te hangen en voor de muziek te gaan.

De laatste persoon die meewerkt aan ‘Like a G6’, is zangeres Dev, geboren als Devin Star Tailes in Manteca, Californië. Dev heeft een Portugese achtergrond en maakte als zwemster deel uit van het US Olympic development zwemprogramma, dat trainde voor de Olympische spelen. Haar andere liefhebberij is zingen, en in 2008 zette ze een paar van haar liedjes op haar MySpace pagina, die werden opgemerkt door de twee heren van the Cataracs. Zij nodigden haar uit om nummers met hen op te nemen en op tournee te gaan.

Inmiddels is Dev samen met the Cataracs bezig aan haar eerste album. Mede dankzij Dev scoort het hele gezelschap een hit met ‘Like a G6’, want in het nummer wordt een sample gebruikt van ‘Booty bounce’, een nummer van Dev dat ze eerder dit jaar opnam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten