maandag 11 oktober 2010

Nieuwe zanger Mon amour had weinig met BZN-nummers

Mon amour: Take this chance (83)

In 2008, een jaar na het afscheid van BZN, ontstond de band Mon amour – BZN tribute band – vernoemd naar ‘Mon amour’, de enige #1-hit van BZN in 1976. Het initiatief kwam van Jack Veerman, oud drummer van BZN. De tribute band bracht niet alleen BZN-hits, maar ook eigen materiaal. Vorig jaar kwamen ze met het album ‘After alle these years’ dat tot #17 kwam en de single ‘Let's forgive and forget’ (#36).

Na een roerige tijd, waarbij zangeres Linda Schilder (achternicht van oud-BZN-zangeres Anny Schilder) een blindendarmoperatie moest ondergaan, werd Mon amour ook nog geconfronteerd met het vertrek van zanger John Keizer. Op 10 maart liet hij weten dat zijn privé leven (zijn vrouw was zwanger van een tweede en sinds november 2009 was hij partner geworden bij een advocatenkantoor in Amsterdam) op gespannen voet stond met zijn rol als zanger in de band. De wens beide levens te combineren, bleek een ijdele hoop en dus koos hij voor het eerste.

weinig op met BZN-nummers

Op 12 augustus vond het eerste optreden plaats met de nieuwe zanger, Peter de Haan. Peter, afkomstig uit Volendam, is vader van twee kinderen en werkt in de bouw als stukadoor. De muziek van BZN is dan ook niet echt de muziek waar zijn hart naar uit ging, dat lag meer in de rockhoek. Hij was dan ook zeer verrast toen Jack Veerman hem belde met de vraag om zanger te worden van Mon amour (inmiddels niet alleen meer een tribute band). Na lang denken en misschien nog wel langer luisteren naar BZN-nummers, begon hij te beseffen hoe leuk het was en besloot het te doen. Vervolgens moest hij in korte tijd het BZN-repertoire zich eigen maken.

ander repertoire

Met de nieuwe zanger gaat de groep ook een andere koers varen, dat al te horen is op de nieuwe single ‘Take this chance’, waarop Francoise van Varsseveld viool speelt. Francoise is afgestudeerd aan het Conservatorium en is op tournee geweest met de Duitse zanger Herbert Gröhnemeyer en de theatergroep Stella uit Den Haag. Francoise maakte deel uit van het gezelschap Virtuoze Matroze. In 2009 werkte ze mee aan ‘The long and dangerous sea’, het tweede album van Moke en speelde mee met Gino Vannelli tijdens zijn concerten.

‘Take this chance’ is de voorloper van het album ‘A matter of time’ dat op 22 oktober verschijnt. Twee dagen daarvoor gaat de eerste theatertour van Mon amour van start.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten