maandag 11 oktober 2010

Run op Hero

Hero: Toen ik je zag (3) *** hit op herhaling ***

Deze Single Top 100 is een weergave van alle singleverkopen (fysiek en digitaal) van vrijdag 1 tot en met donderdag 8 oktober 2010. Na de bekendmaking op donderdagmorgen van de dood van Antonie Kamerling, werd zijn #1-hit ‘Toen ik je zag’ uit 1997, als Hero in de film ‘Allstars’, massaal gedownload. Vrijdagmorgen werd de singlelijst samengesteld en toen bleek dat een derde plaats het hoogst haalbare was, met een verschil van bijna 15% op de #1. Als de hitparade een dag later was samengesteld had het nummer zeker op #1 gestaan. We schreven het vrijdag al in de Hitflits.

regels aangepast

3FM gaat daar echter anders mee om. In de top 50 die vrijdag werd gemaakt kwam ‘Toen ik je zag’ binnen op de elfde plaats. Wat schets onze verbazing toen er op zaterdagmiddag een andere Top 50 werd uitgezonden, waarin het nummer op #1 stond. Een eerste plaats die niemand zou betwisten, tenminste als het een week later zou zijn geweest. Vreemde gang van zaken voor een weeklijst.

We zullen zien of ‘Toen ik je zag’ over een week voldoende verkoopt voor een eerste plaats in de Single Top 100. We achten die kans zeer groot, nu het nummer sinds vrijdag ook als singledownload verkrijgbaar is op andere sites dan Itunes. Bovendien werd afgelopen zaterdag de film ‘Allstars’ opnieuw uitgezonden, waar ‘Toen ik je zag’ inzat. Naar de film hebben zo’n 470.000 mensen gekeken. Anthonie Willem Constantijn Gneomar (Antonie) Kamerling (Arnhem, 25 augustus 1966) leed aan depressies en maakte op woensdag 6 oktober op 44-jarige leeftijd in Zevenhoven een einde aan zijn leven. Hij werd bekend door zijn rol van Peter Kelder in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Maar Antonie was helemaal niet van plan om acteur te worden, hij studeerde rechten aan de universiteit van Amsterdam. Na GTST speelde hij diverse filmrollen, waaronder ‘De kleine blonde dood’ (in 1993) en ‘All stars’ (in 1997). Naar aanleiding van het succes van ‘Toen ik je zag’, nam Hero in 1998 het album ‘Jam’ op. Zes jaar geleden probeerde hij het opnieuw onder zijn eigen naam met het Engelstalige album ‘Feel’. Beide albums waren zonder succes.

Old stars

‘All stars’ zou volgend jaar een vervolg krijgen getiteld ‘Old stars’, waarvoor Antonie al een aantal nieuwe nummers aan het schrijven was. Regisseur Jean van de Velde weet nog niet wat er nu gaat gebeuren, nu Antonie er niet meer is. Jean: “Het hele verhaal wordt door zijn personage Hero verteld. Maar ik heb geen zin om daar nu over na te denken. Dat komt binnenkort wel weer.” De naam Hero gaf van de Velde hem, omdat hij een held was in zijn werk als in zijn privĂ© leven. “Een spontane, open, lieve jongen. Dat hij emotioneel soms tussen uitersten heen en weer slingerde, was bekend. Maar dat het deze dimensie had aangenomen, dat heeft niemand zich gerealiseerd. Ik ben echt verbijsterd.”

Soulman

Ook verbijsterd was zanger Huub van de Lubbe, zondagmorgen toen hij hoorde dat soulman Solomon Burke was overleden. Burke en de Dijk zouden aanstaande dinsdag een concert geven in Paradiso in Amsterdam, ter gelegenheid van hun album ‘Hold on tight’ (deze week op #2). Maar helaas zal Burke daar niet bij zijn, want hij overleed in het vliegtuig onderweg naar Schiphol. Het concert aanstaande dinsdag gaat wel door, nu als eerbetoon aan deze 70-jarige soulman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten