maandag 22 november 2010

Jeroen van der Boom klinkt niet meer als Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom: Werd de tijd maar teruggedraaid (11) *** hoogste eersteweeks ***

Ondanks zijn drukke werkzaamheden als coach van zijn talenten in The voice of Holland, vond Jeroen van der Boom toch nog tijd om zijn nieuwe single ‘Werd de tijd maar teruggedraaid’ te promoten. Het nummer, zijn tiende notering, is geschreven door Han Koreneef, die al drie eerdere successen voor hem boekte: ‘Éen wereld’ (#1 in 2007), ‘Alles min een’ (#2) en ‘Dat weet je’ (#4), beide in 2009. Han zit samen met muzikant Toon in het team van Jeroen, dat de talenten begeleidt. Op 21 januari 2011 is de finale van The voice of Holland, dus daarna heeft hij nog genoeg tijd om te werken aan zijn nieuwe album, dat in april wordt verwacht.

ander geluid

Overigens moeten we nog wel kwijt, dat iedere keer als we ‘Werd de tijd maar teruggedraaid’ horen, we meer aan Marco Borsato denken en een enkele keer zelfs aan Thomas Berge, dan aan Jeroen van der Boom. Dat komt omdat Jeroen zo anders klinkt dan op zijn voorgaande hits en dat is een hele verrassing. Wellicht let hij, doordat hij de rol van coach op zich heeft genomen, nu ook meer op zijn eigen stemgebruik.

Afgelopen vrijdag moest Jeroen aan de bak met zijn zes talenten. Nadat Raffaëla Paton en Anne Hogendoorn (door het smsende publiek) en Leonie Meijer en Meike van der Veer (door Jeroen zelf) waren veiliggesteld, ging het tussen Ray Klaassen en Kevin Okkema die nog één keer mochten aantreden. Dat liep goed af voor Ray, en dus was het voorbij voor Kevin. Maar wellicht dat we ‘m volgende week toch tegenkomen, want van hem is wel een download beschikbaar (‘I don’t want to be’) in tegenstelling tot Ray.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten