zondag 12 december 2010

Adele scoort (nog) alleen in Nederland

Adele: Rolling in the deep (1) *** eerste week op #1 ***

En weer is Nederland het eerste land waar Adele een #1-hit scoort. Vorig jaar was dat ook al het geval met ‘Make you feel my love’ dat er een record aantal van 22 weken voor nodig had om de eerste plaats te bereiken. ‘Rolling in the deep’ had er slechts twee weken voor nodig. In tegenstelling tot haar eerste #1-hit (een nummer van Bob Dylan), is ‘Rolling in the deep’ wel een eigen nummer van Adele, dat ze schreef met Paul Epworth, die ook producties doet voor onder anderen Cee-lo Green en Kate Nash.

#1-hits worden door diverse nationaliteiten gemaakt, maar de Britten kwam we dit jaar nog niet tegen. De voorlaatste Britse act die bij ons een #1-hit scoorde, was Adele zelf met ‘Make you feel my love’! Daarvoor was het in 2008 vier keer raak: The Guru Josh project met ‘Infinity 2008’, Amy MacDonald met ‘This is the life’, ‘Mercy mercy’ van Duffy en ‘Bleeding love’ van Leona Lewis. Van Adele haar voorgangers, was het Amy MacDonald die in 2008 met ‘This is the life’ ook voor het eerst in Nederland de eerste plaats bereikte.

Adele heeft deze week de strijd om de #1 gewonnen van Coldplay met ‘Christmas lights’ dat weliswaar van 15 naar #2 stijgt, maar relatief gezien slechts tweederde van ‘Rolling in the deep’ verkoopt. Ook won ze het van Ben Saunders die met ‘If you don’t know me by now’ de eerste plaats moest opgeven en naar de derde plek zakt. Maar hoe zal het volgende week uitpakken, met ‘Het is kerstfeest’ van Marco Borsato én weer een nieuwe download van Ben Saunders (‘When a man loves a woman’)? Hoe het ook wordt, die eerste plaats kan Adele niet meer worden afgenomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten