maandag 6 december 2010

Coldplay komt met kerstnummer

Coldplay: Christmas lights (15)
Deze Single Top 100 geldt voor zaterdag 4 december 2010, twee dagen voor de eigenlijke verjaardag van de Goedheiligman. Maar in deze hitparade heeft Sinterklaas al bijna afgedaan, want het enige nummer dat nog aan hem refereert staat op #60: ‘Oh, wat een feest’ van Coole Piet Diego & Mary Poppins, gezakt van #22. Wat veel beter scoort zijn de kerstnummers, want het aantal kersthits staat deze week al op vijf! Onder die vijf (waarover zo dadelijk meer) zitten drie echte nieuwe kerstnummers. De hoogste is ‘Christmas lights’ van Coldplay op de vijftiende plaats, waarvan de band zeker in eigen (Brits) land verzekerd kan zijn van de kerst #1.

Eindelijk naar Pinkpop

Het album ‘Viva la vida or death and all his friends’ stamt uit 2008 en krijgt begin 2011 eindelijk zijn vervolg. Tijdstip en titel zijn nog niet bekend, evenmin de nummers die er op komen. De band is zelf nog wat onduidelijk of ‘Christmas lights’ er op komt of niet. Wat wel zeker is, dat ze op 11 juni 2011, de eerste dag van Pinkpop zullen afsluiten. Dat wordt hun eerste optreden op dit festival en de duurste act ooit. De kosten komen boven het miljoen EURO’s uit, verklaarde organisator Jan Smeets. De week daarvoor staat Coldplay op het Duitse festival ‘Rock am ring’ en op 2 juli op Rock Werchter.

Kersthits

Vanaf deze week zullen we een overzicht geven van de kersthits van 2010, want die vijf zijn nog maar het begin!
#5 E.W. Nick & Simon: ‘Santa’s party’ uit 2009, gekoppeld aan ‘Vlinders’
#15 E.W. Coldplay: ‘Christmas lights’
#36 (69) B-yentl & daughter: ‘No X-mas without you’
#62 (84) Jan Leliveld: ‘Vrolijk Kerstfeest’ gekoppeld aan ‘Vriendschap’
#95 H.H. Mariah Carey: ‘All I want for christmas is you’, origineel uit 1994 (#5-hit), en nu voor de vijfde keer op herhaling. In 2007 bereikte de download zelfs de tweede plaats. We zijn benieuwd hoever Mariah dit jaar komt. Het totaal aantal weken staat nu op 21 weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten