dinsdag 25 januari 2011

Franse producer zorgt voor zestiende fuck-hit

Greg Parys: Why don’t we just fuck (60)

Twee weken geleden stond Danny Panadero (voorlopig) voor het laatst genoteerd met het nummer ‘Fuk joe’ met de zin ‘ik heb een hit omdat er fuk joe in zit’. Hoewel hij niet ver gekomen is, #52, had hij wel goed in de gaten dat ‘fuck’ (in welke vorm dan ook) populair is in de muziek. Vorige week stonden er maar liefst drie nummers in de Single Top 100, waarin het woord voorkomt en deze week komt daar eentje bij: ‘Why don’t we just fuck’ van Greg Parys, waarmee het totaal aantal ‘fuck’ hits op zestien komt.

De eerste was al in 1991, ‘Everybody fuck now’ van Sissy penis factory, goed voor een dertiende plaats. Toch verscheen dertien jaar daarvoor één van de eerste platen waarin het woord ‘fuck’ werd gebruikt. Toen waarschijnlijk nog ironisch bedoeld door de Britse comedy rockband Alberto Y lost trios paranoias: ‘Fuck you’.

Sinds 2009, het jaar waarin Lily Allen kwam met ‘Fuck you’ en goed voor een #2-notering, worden we overspoeld door het f**-word zoals de Britten en Amerikanen het noemen. Ook deze week moeten we er weer aan geloven met ‘Why don’t we just fuck’ van Greg Parys, waarmee er alleen deze week al vier ‘fuck’platen in de Single Top 100 staan.

Greg Parys is een Franse componist/producer die al sinds zijn zestiende bezig is met muziek. Hij schreef nummers voor veel (Franse) artiesten als Zhao, Laurent Wolf en Kyle Evans. Zijn volgende single wordt ‘One man one night’ (hé, geen fuck meer?).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten