dinsdag 15 februari 2011

Alexis Jordan is ontdekt op YouTube

Alexis Jordan: Happiness (70)

Happiness’ van Alexis Jordan stond vorig jaar al in de top 3 van zowel de
Australische als Britse hitparade. Daar zijn ze dan ook al toe aan de volgende single ‘Good girl, beide afkomstig van het album ‘Alexis Jordan’, dat nog deze maand verwacht wordt. Tijd dus dat wij ook kennis met haar maken.

Alexis Jordan (Columbia, 7 april 7 1992) heeft een Afrikaans-Amerikaanse moeder en een Puerto Ricaanse vader. Ze begon al liedjes te schrijven toen ze nog op de basisschool zat. Op haar elfde verhuisde de familie naar Santa Clarita, waar ze het in de muziek wilde maken. En dat gebeurde, want tijdens een optreden voor de Amerikaanse luchtmachtkapel zong ze de sterren van de hemel. Tijdens haar opleiding leerde ze acteren, trad ze op in soap opera’s en tv-commercials.

talentenjacht

Op veertienjarige leeftijd deed Alexis auditie voor ‘America’s got talent’, waar ze ‘I who have nothing’ van Whitney Houston zong. Het ging haar voor de wind tot de halve finale. Maar in plaats van bij de pakken neerzitten, verhuisde ze naar Atlanta om dichter bij de muziekindustrie te zijn en zette demo’s op YouTube, die miljoenen keren werden bekeken. Die aandacht ontging het productieteam van Stargate niet, die haar liet over komen naar New York, en een paar nummers met haar opnam. Het balletje ging pas echt rollen toen rapper Jay-Z de studio binnenliep en zeer onder de indruk van haar was. Spoedig daarna bood hij haar een contract aan op zijn label Roc Nation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten