dinsdag 15 februari 2011

Hello krijgt drie Carnavaleske trekjes

DJ Maurice feat. Huub Hangop & Gregor: Houdoe! (59)

Het voorlaatste hitfeit van DJ Maurice (Huismans) was een jaar geleden met ‘Red horse’ vs Daim Vega, dat één weekje op #93 stond. Vervolgens kwam Maurice in juli 2010 in het nieuws vanwege een claim die hij had neergelegd bij de Amerikaanse zanger Akon. Die had voor zijn nummer ‘Right now (na na na)’ geen toestemming gevraagd voor het gebruik van het nummer ‘Remember / Summer of love’, in 2000 geschreven door Maurice en DJ Yorit. Beide artiesten hoorden in Julie het goede nieuws, dat hun claim was toegewezen en dat ze van platenmaatschappij SONY een eenmalig bedrag kregen uitgekeerd.

Huub Hangop maakte diverse nummers, maar alleen ‘(wat ben je) lelijk van dichtbij’ haalde een notering (#30 in 1994). Huub Hangop heet volgens de burgerlijke stand van Hoeven, Ruud van den Berg, geboren op 10 september 1960. Sinds 1982 heeft hij de act Huub Hangop (zanger, presentator, producer, componist, tapdanser en columnist) en zijn eigen artiestenbureau Hangop Entertainment. Tussen de optredens door volgde Ruud ook nog de studie rechten en vier jaar lang was hij advocaat intellectueel eigendomsrecht.

Samen met ene Gregor hebben DJ Maurice en Huub Hangop de krachten gebundeld en komen ze met ‘Houdoe!’. Het nummer is de Nederlandse versie van ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette, deze week op de derde plaats. De heren kwamen zelfs tot drie versies van ‘Houdoe!’: ‘Algemeen beschaafd Nederlands’, ‘Algemeen beschaafd Brabants’ en ‘Hallo’ feat. Gregor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten