maandag 21 februari 2011

MC Pryme geeft ‘Nervous breakdown’ net dat extra voor een notering

the Shrink reloaded ft. MC Pryme: Nervous breakdown 2011 (83)

Als er een ‘Nervous breakdown 2011’ is, dan moet er ook een oudere versie van zijn. Sterker nog, ‘Nervous breakdown’ is al dertien jaar oud! In 1998 bracht the Shrink (=Henri Lookers en Ronald Fiolet) het nummer ‘[nervous.[.BREAKDOWN]’ getiteld, uit, dat vooral in de clubs een hit was. Van de vinyl versie werden zelfs wereldwijd meer dan 100.000 stuks verkocht. Sindsdien zijn er diverse remixen van verschenen, waaronder in 2007 ‘Nervous breakdown reloaded’, met remixen door John Marks en Maarten de Jong.

Vorig jaar blies Ronald Fiolet (die in 2007 nog zijn eigen project Fio had en de hit ‘Gimme your love’ scoorde, #39), the Shrink nieuw leven in. Dit keer zonder Henri Lookers, maar met Jochem Hamerling bekend als DJ Audiophox, en muzieksamensteller bij SLAMFM. De naam werd nu the Shrink reloaded en zes Britse dj’s maakten remixen voor ‘Nervous breakdown 2010’. In de Britse dancelijsten bereikte het eind vorig jaar de eerste plaats, maar een Nederlandse notering bleef uit.

En dus werd rapper MC Pryme gevraagd om ‘Nervous breakdown 2010’ net dat extra mee te geven, zodat het nummer ook in Nederland commercieel zou aanslaan. Hij schreef een tekst op het van oorspring instrumentale nummer en nu ziet het er echt naar uit dat het nummer ook bij ons een hit wordt, want ‘Nervous breakdown 2011’ komt binnen op #83.

MC Pryme (=Armand Corneille ) was één van de eerste rappers in Nederland. Als King bee scoorde hij hits met ‘Back by dope demand’ (#6 ) en ‘Must be the music’ (#12), beide in 1990. Na King Bee, stapte MC Pryme over naar Sonic surfers, en scoorde de hit ‘Beat of Zen’ (#14 in 1991). Toen Sander van Doorn een nieuwe versie had gemaakt van zijn ‘Back by dope demand’, was hij zo enthousiast, dat hij samen met Sander de studio indook om er een nieuwe versie van te maken. Die versie ‘By any demand’, bereikte in 2007 de 20ste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten