maandag 7 maart 2011

Nick & Simon in het voetspoor van Marco Borsato

Nick & Simon: Wijzer (dan je was) (Symphonica in Rosso versie) (1) *** eerste week op #1 ***

“Het was een taaie strijd, maar mede dankzij enkele signeersessies, is het ons gelukt”. Dat zei Simon Keizer afgelopen vrijdag tegen Daniël Dekker in zijn programma ‘Gouden uren’. Even tevoren was bekend geworden dat ‘Wijzer (dan je was)’ de eerste plaats had bereikt van de Single Top 100. Over de extraatjes op de cd-singles (live optredens, een clip), vertelde hij dat daarmee het kopen van een cd-single nog aantrekkelijk wordt voor de fans.
Daarnaast heeft hun optreden in ‘Life4you’ (zondag) en tijdens het Buma Harpen gala (donderdag), waar ze een Gouden Harp kregen, ook nog meegeholpen aan hun achtste #1-notering. Net als Marco Borsato en Jan Smit, lukte dat met hun vorige single niet, waarmee hun keten van zes achtereenvolgende #1-hits werd verbroken. ‘Vlinders / Santa’s party’ kwam in december niet verder dan de vijfde plaats. We verwachten echter niet dat ‘Wijzer (dan je was)’ het langer dan één week volhoudt bovenaan. Het verschil met ‘Rolling in the deep’ van Adele, dat nu al voor de derde keer na één week de eerste plaats moet afstaan, is bijna 9%. En Adele geeft niet zo snel op!

voor tweede keer een grote sprong

‘Wijzer (dan je was)’ stijgt in de tweede week vanaf #52 naar de eerste plaats. Het is de grootste sprong naar #1 sinds 10 oktober 2009, toen ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Thomas Berge vanaf #59 naar #1 steeg. De grootste sprong naar de eerste plaats is sinds 23 juni 2001 nog altijd ‘Angel’ van Shaggy feat. Rayvon dat vanaf #89 kwam. Voor Nick & Simon is het de tweede keer dat ze een #1-hit scoren die van buiten de top 10 komt. De eerste keer was op 24 januari 2009 toen ‘Vallende sterren’ vanaf #44 naar de eerste plaats steeg.

Symphonica in Rosso

Na Marco Borsato, zijn Nick & Simon nu de tweede Symphonica in Rosso artiest met een #1-single. Marco stond in 2006 tien weken bovenaan met ‘Rood’. Paul de Leeuw bereikte een jaar later met ‘Blijf (totdat de zon je komt halen)’ de achtste plaats en Lionel Richie kwam in 2008 met ‘Face in the crowd’ het duet met Trijntje Oosterhuis niet verder dan de derde plaats. Van Diana Ross is in 2009 geen speciaal nummer voor Symphonica in Rosso uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten