maandag 28 maart 2011

Wasbeertjes ontwaken uit lange winterslaap

Racoon: No mercy (33)

Het leek wel of ze van de (Zeeuwse) aardbodem waren verdwenen: de band Racoon uit Goes. Hun laatste hitfeit dateert uit 2008, ‘Clean again’ dat niet verder kwam dan #65. Dat nummer was afkomstig van het album ‘Before you leave’, eveneens uit 2008. Een toepasselijker titel hadden ze niet kunnen kiezen, want daarna laste de band een sabbattical in. Wel verscheen eind 2009 nog het live album ‘Live at the Chassé theatre Breda’ (#64).

Maar Bart van der Weide en zijn mannen van Racoon hebben niet stilgezeten. Ze vertrokken naar Liverpool om daar in de vermaarde Abbey road studio arrangementen op te nemen voor het vijfde studioalbum ‘Liverpool rain’, samen met the London Chamber Orchestra, waaronder de single ‘No mercy’.

Van het album dat in mei verschijnt, komt ook een vinylversie van 180 gram en een deluxe editie, waarin naast de cd, ook een bonuscd met vijf akoestische nummers die de band opnam voor de ‘Twee meter sessies’ van Jan Douwe Kroeske. De wasbeertjes (de betekenis van Racoon) leven dus nog steeds!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten