zondag 3 april 2011

Alma Nieto doet veel uit haar gevoel

Alma Nieto: Ik was van jou (63)

Vorige week stond ‘Kill for a broken heart’ van Ben Saunders voor het laatst genoteerd in de Single Top 100 op #92. Het was de 28ste hit die de eerste editie van ‘The voice of Holland’ had opgeleverd. Dit is dus sinds 20 november 2010 de eerste week zonder een hit uit ‘The voice of Holland’! En uitgerekend in deze week komt Alma Nieto binnen met haar single ‘Ik was van jou’.

niet kiezen

Alma deed op 8 oktober 2010 mee aan ‘The voice of Holland’ met ‘Lost’ van Anouk en kreeg met uitzondering van Roel VanVelzen, alle andere coaches mee. Vervolgens moest ze kiezen, maar dat ging haar niet makkelijk af. Onder het motto, ‘ik doe veel uit mijn gevoel’ en ik ken Nick & Simon niet, maar Angela Groothuizen en Jeroen van der Boom wel, werd de keuze een stukje makkelijker. Uiteindelijk koos ze voor Angela met wie ze al vaak heeft samengewerkt. Alma redde het uiteindelijk tot de derde battle: Shary-An Nivallac vs Charlotte ten Brink en Alma Nieto.

tweede

Alma Nieto (Den Haag, 29 maart, 1975) is voor de helft Spaans en volgens haar zit haar gevoel aan de linkerkant. Alma betekent ziel in het Spaans, en zingen is haar passie. Ze is ontdekt door de Amerikaanse producer/componist Tom Salisbury. ‘The voice of Holland’ was niet de eerste tv-talentenjacht waar Alma aan meedeed. Al in 1994 bereikte ze de tweede plaats van de Hennie Huisman Soundmixshow met het nummer ‘Hijo de la luna’ van Mecano. Winnaar werd toen Glennis Grace met ‘One moment in time’ van Whitney Houston.

Naar aanleiding van de finale kreeg Alma wel de vrouwelijke hoofdrol in de diner show van Frank Wentrink, waar ze zeven jaar optrad. Daarna trad ze met diverse artiesten op waaronder het Rosenberg trio. Ze geeft zangworkshops voor bedrijven, spreekt tekenfilms en commercials in en zong radiojingles in onder andere voor de TROS. In Spanje is ze al een aantal jaren de stem van ‘Los 40 principales’, het grootste radiostation van Spanje.

In 1998 nam Alma het Spaanstalige album ‘Noches calientes’ op, waar ook het Rosenberg trio aan meewerkte. ‘Ik was van jou’, haar eerste singlehit, is zeker niet het eerste Nederlandstalige nummer dat ze heeft opgenomen. In 2006 zong ze samen met Robert LeRoy het nummer ‘Nog een keer’.

Spaans

Toch heeft ‘Ik was van jou’ een Spaanstalig tintje, want van oorsprong heet het ‘Apiádate de mi’, gezongen door de Spaanstalige zanger David Bisbal. Wij kennen hem vooral van ‘Silencio’ dat in 2007 als ‘Jij bent zo’ een #1-hit was voor Jeroen van der Boom.

‘Apiádate de mi’ was geschreven voor het album ‘Buleria’ uit 2004 van David Bisbal, maar belandde daar niet op. Een jaar later kwam het nummer wel terecht op de DVD+dubbelcd ‘Todo por ustedes, een registratie van concerten in Madrid en Barcelona en een aantal nieuwe nummers. De Nederlandse tekst van ‘Apiádate de mi’ is van Nick Nielsen, sinds 2008 het gezicht van ‘Hart voor muziek’ op Sterren.NL.

Behalve het Spaans, delen Alma Nieto en David Bisbal nog een overeenkomst en dat is dat ze beide tweede werden bij een talentenjacht. Alma in 1994 bij de Hennie Huisman Soundmixshow, David in 2002 bij ‘Operación Triunfo’, de Spaanstalige Star Academy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten