vrijdag 29 april 2011

Hitflits: #1-album voor Ben Saunders; Alexis Jordan terug naar #1

Vanuit het niets knalt ‘You thought you knew me by now’, het debuutalbum van Ben Saunders binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. ‘Dry your eyes’, zijn nieuwe single daarentegen weet niet hoger te scoren dan een 35ste plaats en dat valt toch zwaar tegen, na drie #1-hits. Blijkbaar heeft Ben een groter podium nodig dan alleen maar de radio om hoog te kunnen scoren. Zo dadelijk meer over de nieuwe Album Top 100.

Hoewel Alexis Jordan zeker profijt heeft gehad van haar optreden in X-factor vorige week vrijdag, had ‘Happiness’ ook zonder dat optreden op #1 gestaan van de Single Top 100. Het overwicht op de #2, ‘Afscheid’ van Glennis Grace, dat terugstijgt van 3 naar #2, is bijna 54%.

Vorige week moest Alexis even een stapje terug doen om tijdelijk ruimte te geven aan ‘Morgen is pas morgen’ van Frans Duijts, dat dankzij een lading instores op #1 binnenkwam. De afgelopen week heeft Frans niet of nauwelijks een instore gedaan, en dus maakt het nummer een flinke val naar de zesde plaats. Intussen wachtte Alexis gewoon haar kans af en stijgt deze week voor de tweede keer terug naar de eerste plaats; de eerste keer was het Glennis Grace die haar twee weken lang van de eerste plaats hield. In totaal staat ‘Happiness’ nu voor de tweede week op de eerste plaats en het zal zeker niet de laatste week zijn, want Alexis heeft geen instores nodig om #1 te komen.

Er zijn twee nummers uit de top 10 verdwenen. Dat zijn na twee weken ‘Down & dirty’ van Anouk (van 8 naar #16) en al na één week ‘Judas’ van Lady Gaga (van 5 gezakt naar #25!). Derhalve zijn er dus ook twee nieuwkomers bij de bovenste tien. ‘Sweat’ van Snoop dogg vs David Guetta stijgt terug van 12 naar #9, waar het nummer twee weken geleden ook al stond. Echt nieuw in de top 10 is ‘Run the World (girls)’ van Beyoncé, dat in de tweede week stijgt van 60 naar de achtste plaats.

De andere eersteweeks noteringen op een rijtje:
#11 Thomas Berge: Mijn woord
#27 Adele: Someone like you
#54 Semino Rossi: Jij was het mooiste meisje
#59 Jah6: Zij gelooft in mij, winnaar Guus Meeuwis Coverbandfinale 2011
#61 Kraak & Smaak: Call up to heaven
#70 John de Bever: Jij bent de knapste, de mooiste en zo spontaan
#79 Gers Pardoel: Morgen ben ik rijk
#85 Justin Nozuka: Save him
#91 Ronnie Ruysdael: Al jaren truckschauffeur
#92 Hike: Lekker lekker in de zon
#93 Ronnie van Bemmel: Weet jij wel
#98 Elz Bakker: Je kan niet eens fatsoenlijk liegen
#100 Sail Joa: Amsterdamo (remix door DJ Silence)

Terug naar de Album Top 100, waarin Ben Saunders met zijn album ‘You thought you knew me by now’, zoals verwacht, binnenkomt op #1. Toch is het overwicht op ‘21’ van Adele helemaal niet zo groot. In het begin van de week nog bijna 50%, maar uiteindelijk blijft daar aan het einde van de week nog geen 20% van over. Dat zal nog moeilijk worden voor Ben om de eerste plaats vast te houden volgende week!

Maar deze week hoeft hij zich geen zorgen te maken en scoort in navolging van K-otic in 2001 met ‘Bulletproof’, Boris in 2004 met ‘Rely on me’ en Raffaëla in 2006 met ‘Raffaëla’, eerdere winnaars van een talentenshow, een #1-album. De tien nieuwe nummers op ‘You thought you knew me by now’ werden in drie dagen opgenomen in de State of Ark Studio's in Londen met de band van Ben l’Oncle soul. De drie #1-hits (‘If you don’t know me by now’, ‘When a man loves a woman’ en ‘Kill for a broken heart’) staan er natuurlijk ook op, maar dan als bonustracks.

Dankzij de concerten van Kane, met in het voorprogramma Ben Saunders, stijgt het album ‘Singles only’ van Kane van 10 naar #3.

Wat het album ‘Kali’ van Django Wagner (deze week gestegen van 82 naar #64) in 51 weken niet lukte, de top 10 te bereiken, lukt ‘Mijn gevoel’ in de tweede week wel. Het album stijgt van 11 naar #7.

Afgelopen maandag, tweede Paasdag, gaven Jan Keizer & Anny Schilder twee concerten in het Fortis Circustheater in Scheveningen ten bate van KWF kankerbestrijding. Tijdens de concerten was ook hun album ‘Together again’ te koop en dat is massaal gedaan, waardoor het album op herhaling gaat op de tiende plaats. Het album bereikte bij binnenkomst op 18 september 2010 de vijfde plaats en stond 8 januari voor het laatst genoteerd op de 97ste plaats.

En nu de echte binnenkomers, albums die niet eerder genoteerd stonden:
#4 Kraak & Smaak: Electric hustle
#11 Gerard Joling: Gewoon Gerard
#15 Emmylou Harris: Hard bargain
#47 Bruce Springsteen: The collection 1973 - 1984
#51 De musical: Soldaat van Oranje
#70 Eva de Roovere: Mijn huis
#80 Alexis Jordan: Alexis Jordan
#91 Steve Earl: I’ll never get out of this world alive

Tot slot de twee debutanten van deze week, albums van acts die nog nooit eerder genoteerd hebben gestaan in hetzij de single hetzij de albumlijst.

Marsman staat voor Joost Marsman (Zwolle, 21 november 1974) en is eigenlijk geen debutant. Tot 2009 was hij zanger van de band Isookschitterend dat tussen 1997 – 2008, elf hits scoorde waarvan ‘Voltooid verleden tijd’ de grootste was (#12 in 1997). Aangezien Joost solo is gegaan onder de naam Marsman, begint zijn hitteller weer op nul. Een week geleden vond de albumpresentatie plaats van zijn album ‘Waar liefde begint’ in poppodium Hedon in Zwolle.

Joost over het album dat binnenkomt op #39: “Ik ben bij het schrijven van de liedjes op zoek gegaan naar de oorsprong van mijn liefde voor muziek. Die ligt bij bands als Fleetwood mac, Dire straits, Bruce Springsteen and the E street band, Bob Dylan. Stuk voor stuk hebben ze op deze plaat een stempel gedrukt. Verder is de liefde nou eenmaal mijn grootste inspiratiebron als het om teksten gaat.

Een titel met een dubbele bodem dus, die je terug vindt in mijn teksten.” De nummers op ‘Waar liefde begint’ schreef Joost samen met Arno Krabman, die ook het gitaarwerk en de productie voor zijn rekening nam. Daarnaast schreef Joost een aantal teksten met Han Kooreneef. Joost: “Het resultaat is een album waarin ik mezelf voor 100% terugvind. Wat je hoort is wie ik ben, zowel tekstueel als muzikaal.”

Op 1 maart 2011 kondigde DJ Coone, pseudoniem van Koen Bauweraerts, (Oud-Turnhout , 30 mei 1983), aan in dertig dagen een album te gaan maken. Vrienden brachten hem op het idee om iets speciaals te doen als artiest. Er was echter één probleempje: hij moest het in samenwerking met dj’s uit andere landen doen. Tenslotte moest iedereen het proces kunnen volgen. Coone verwachtte dan ook dat het ‘de 30 zwaarste dagen in zijn carrière zouden zijn’. Op 24 april zat het karwei er op en kon Coone het album, dat de titel ‘The challenge’ (de uitdaging) had meegekregen, presenteren. Zijn harde werken wordt deze week beloond met de binnenkomst op #87.

Na het Koninklijke weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten