vrijdag 1 april 2011

Hitflits: Adele te sterk voor Within temptation, maar verliest eerste plaats aan Alexis Jordan

Ook ‘The unforgiving’, het nieuwste album van Within temptation vormt geen bedreiging voor ‘21’ van Adele. Het vijfde studioalbum van de groep van Sharon den Andel (donderdag bevallen van zoon Logan Arwin, 2515 gram en 47 cm), komt weliswaar op #2 binnen, waarmee ze hun zesde top 10-album scoren, maar het album verkoopt een derde minder dan ‘21’, wat dus de bovenste beste blijft in de nieuwe Album Top 100. Overigens is ‘The unforgiving’ van Within temptation in niet minder dan 48 landen uitgebracht. In de Britse en Amerikaanse iTuneslijst is het op #1 binnengekomen.

‘21’ van Adele staat nu tien weken op de eerste plaats. Daarmee komt ze in de buurt van de twaalf weken dat ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald vorig jaar op #1 stond. Helaas zijn die tien weken van ‘21’ niet onafgebroken (na vijf weken nam Bløf voor een weekje de eerste plaats over met ‘Alles blijft anders’), want dan zou Adele de Dire straits hebben geëvenaard. Die kwamen op 21 september 1991 op #1 binnen met ‘On every street’ en hielden het precies tien weken vol.
De verwachting is dat ‘21’ van Adele aanstaande zondag ook nog #1 staat in de Britse albumlijst. Dat zou dan ook voor de tiende keer zijn, waarmee ze wel de Dire straits evenaart, alleen niet met ‘On every street’ maar met ‘Brothers in arms’ uit 1986 dat ook tien weken onafgebroken bovenaan stond. Alleen was dat niet in de eerst run. Voor een album dat vanaf de eerste week tien of meer weken op #1 stond, moeten de Britten nog twee jaar verder terug. In 1984 hield ‘Legend’ van Bob Marley & the Wailers het twaalf weken onafgebroken vol bovenaan de Britse albumlijst. Adele heeft dus nog even te gaan!

Behalve ‘The unforgiving’ van Within temptation (op #2), stormen er nog drie albums onze top 10 binnen. Dat zijn: ‘The king of limbs’ van Radiohead (op #3), ‘Alice in wonderland’ van K3 (Op #4) en ‘Femme fatale’ van Britney Spears (op #7).

Verderop in de Album Top 100 debuteren Handsome poets met ‘Handsome poets’ (op #24), Tom Trago met ‘Iris’ (op #43), Ivan Lins & the Metropole orchestra (op #59) en ‘Intimate’ van Ivan Lins solo (op #84), Kensington met ‘Borders’ (op #85), de cast van de NCRV-serie het ‘Levenslied met Levenslied (op #87) en William Fritzsimmons met ‘Gold in the shadow’ (op #96).

Oude bekenden zijn:
#29 Simon & Garfunkel: Bridge over troubled water, n.a.v. de VPRO-serie ‘Classic albums’
#31 Blackfield: Welcome to my dna
#42 Whitesnake: Forevermore
#54 Face tomorrow: Face tomorrow
#62 Amon Amarth: Surtur rising
#73 Raphael Saadiq: Stone rollin’
#74 Cavalero conspiracy: Blunt force trauma
#100 Sum41: Screaming bloody murder

Over naar de nieuwe Single Top 100, waarin Adele opnieuw haar eerste plaats moet inleveren. Dit keer zijn het niet 3js die er voor zorgen dat ‘Set fire to the rain’ al na één weekje een stapje terug moet doen. Nee, het is Alexis Jordan die in de achtste week met ‘Happiness’ naar #1 stijgt en het wel eens langer dan één week kan volhouden. Met haar bijna 19 jaar (aanstaande donderdag 7 april is ze jarig), is Alexis de jongste met een #1-hit op zak sinds ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ van Sieneke op 20 februari 2010, die op dat moment 17,9 jaar jong was.

Kijken wat er verder in de top 10 gebeurt. ‘Rolling in the deep’ van Adele zakt naar #3, ‘Hou je morgen nog steeds van mij’ van Gerard Joling blijft op #4 en ook ‘On the floor’ van Jennifer Lopez feat. Pitbull blijft zitten op #5. Nieuw bij de bovenste tien zijn Snoop dogg vs David Guetta met ‘Sweat’ (van 18 naar #6) en Inna met ‘Sun is up’ (van 14 naar #7).

Nog even een paar grote stijgers: Django Wagner met ‘Die mooie ogen (hebben mij bedrogen)’ (van 36 naar #15), ‘The lazy song’ van Bruno Mars (van 38 naar #23) en vorige week even teruggevallen, maar deze week flink opgekrabbeld is ‘You and me (in my pocket)’ van Milow (van 46 naar #24). O ja, ‘Je vecht nooit alleen/Never alone’ van 3js, dat vorige week van #1 naar #24 zakte, hoeft deze week slechts zes plaatsen in te leveren en komt in de negende week uit op #30.

Qua eerstseweeks noteringen gebeurt er niet zo veel, want dat zijn er slechts acht. Hier volgen ze allemaal:
#28 Jim Bakkum: Feel your love
#36 Xander de Buisonjé: Dit is jouw dag
#45 Alexandra Stan: Mr saxobeat
#58 Justice: Civilization
#63 Alma Nieto: Ik was van jou
#65 Dewi: My neighourhood
#92 Rinus Werrens: Kun je me zeggen
#97 Julian Perretta: Wonder why

Inna had het al goed in de gaten: ‘Sun is up’. Zeker morgen wanneer het kwik gemiddeld wel eens de 22 graden kan bereiken! Geniet er van, want zondag wordt het weer nat. En dat is dan een mooie dag om de Megaman af te ronden, die na het weekend weer voor je klaar staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten