zondag 29 mei 2011

Caro Emerald wil zingen met Adele

Caro Emerald: Riviera life (99)

Afgelopen vrijdag zong Caro Emerald voor het eerst weer live op de Nederlandse tv, in X-factor, sinds de zangeres eerder dit jaar geholpen was aan een poliep op haar stembanden. Het was echter niet haar eerste optreden sinds de behandeling. De primeur kregen de Duitsers al op 3 mei in ‘Morgenmagazin’, uitgezonden door het ZDF, het tweede Duitse net, waar ze een akoestische versie bracht van ‘A night like this’.
Daarna was ze ook nog te horen op de Britse media, waar ze promotie maakte voor haar album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’. En met succes, want vorige week kwam het album binnen op de tiende plaats van de Britse albumlijst, waar het deze week blijft staan. De single ‘A night like this’ stijgt door van 70 naar #65. Aanvankelijk stond het optreden in X factor op 6 mei gepland, maar dat vond Caro zelf nog wat te vroeg (of omdat het niet paste in haar drukke promotieschema?)

live

‘Riviera life’ is de vijfde single van haar album, waarvan alleen bij ons meer dan 250.000 stuks zijn verkocht. Dus je vraagt je af, wie heeft er dan nog belang bij dat nummer? En dus is er een cd-single uitgebracht met vier versies van het nummer. Naast de albumversie, een instrumentale en een acapella versie, staat er ook een live versie op. Daarbij is het nog niet eerder uitgebrachte nummer ‘Close to me’ gekoppeld aan ‘Riviera lifes’, opgenomen in december 2010 in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Kopers van de DVD/cd die van de concerten verscheen, en dat voor de tweede week op #1 staat van de DVD Muziek Top 30, kennen die versie al.

energie

De rust heeft Caro goed gedaan. Ze kon even uit de rollercoaster stappen, die al sinds juli 2009 met grote snelheid raast. Ook kon ze de afgelopen tijd vaker met vrienden afspreken. Eigenlijk vond ze het helemaal niet erg, dat ze na de operatie een tijdje niet mocht praten. Caro: “Moeilijk, maar ook verrassend relaxed. Nooit geweten dat praten zo veel energie kost, ik hield ineens enorm veel energie over.” Over haar stem zegt ze dat de klank een stuk voller is dan eerst en dat ze nog steeds hard traint om de stemconditie weer op het oude niveau te krijgen. Daarnaast droomt ze over zingen met Tony Bennett, Robbie Williams of Adele en een tweede album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten