zondag 29 mei 2011

Christina Perri werkte overdag om ’s nachts muziek op te kunnen nemen

Christina Perri: Jar of hearts (79)

Over twee weken, op dinsdag 7 juni 2011, wordt in Nederland, ‘Prom queen’, de twintigste aflevering uit het tweede seizoen van de serie ‘Glee’ uitgezonden. Daarin zingt Rachel Berry, een rol van Lea Michelle, het nummer ‘Jar of hearts’ van Christina Perri. Deze aflevering was al op 10 mei op de Amerikaanse tv te zien. Dus al met al lopen wij maar een maand achter.

Jar of hearts’ stamt echter al uit december 2009, toen Christina met het idee voor het nummer kwam. In februari 2010 heeft ze het nummer samen met haar productieteam verder uitgewerkt. Het nummer gaat over een ex van haar die weer contact met haar wil nadat de relatie heftig was beëindigd. Perri zette het nummer op 30 juni op haar YouTube kanaal. Vervolgens gaf Keltie Colleen, een vriendin van haar, het nummer aan een choreograaf bij de danswedstrijd ‘So you think you can dance’.

Op 20 juli 2010 was ‘Jar of hearts’ voor het eerst te horen op de nationale tv, met het gevolg dat velen het wilden downloaden. Er was echter één probleempje: Perri had nog geen platencontract! Dat werd heel snel opgelost en een week later stond het nummer op iTunes. Onlangs verscheen haar debuutalbum ‘Lovestrong’.

Christina Judith Perri is geboren op 19 augustus 1986 in Philadelphia. Ze groeide op met haar oudere broer Nick, die gitarist was in een band. Op haar zestiende leerde ze zichzelf gitaar spelen nadat ze op VH1 een opname had gezien van Shannon Hoon, frontman van de groep Blind melon. Nadat ze vijf akkoorden kende, schreef ze ‘Perfect man’, over dezelfde man als in ‘Jar of hearts’.

Toen ze 21 werd, verhuisde Perri naar Los Angeles om muziekvideo’s te gaan maken. Ze trouwde, maar anderhalf jaar later, scheidden de twee. Daarna ging ze terug naar Philadelphia, waar ze overdag als serveerster geld verdiende, dat ze ’s avonds uitgaf aan het opnemen van muziek. In die tijd ontstond ‘Jar of hearts’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten