maandag 2 mei 2011

Na 34 jaar eindelijk succes voor Sail Joia

Sail Joia: Amsterdao (remix door DJ Silence) (100)

Hé covert Sail Joia het nummer ‘’K voel me goed’ van Johan Verminnen uit 1981? Nee, het is net andersom: Johan Verminnen schreef een Nederlandstalige tekst op ‘Amsterdao’ van Sail Joia uit 1977. En anno 2011 heeft DJ Silence, de in Rotterdam geboren Serkan Gunduz, zich gewaagd aan een remix van het nummer. Met de binnenkomst op #100, scoort hij er net zijn vijfde notering mee en Sail Joia hun eerste. In 1977 kwam het nummer, dat volledig ‘Amsterdao tem coracao’ heet, niet verder dan de Tip 30.

Sail joa ontstond in 1976 uit de restanten van de groep Sail en het duo Jesse & James. Uit Sail kwamen Jo Alice Banta en Karen Harvey (beiden op gitaar en zang) en Kim Haworth (op drums en zang). Jesse & James waren de Portugese broers Fernando en Antonio Lameirinhas (gitaar en bas, zang), die zich na een carrière in België, Joia gingen noemen.

De broers zijn ook verantwoordelijk voor het nummer. Jarenlang was Sail Joia de huisband van de Amsterdamse Kosmos en de Melkweg. In de korte tijd van hun bestaan (1976 – 1980) heeft de band diverse bezettingen gekend. De broers Lameirinhas treden nog steeds op en werken veel samen met andere artiesten. Fernando scoorde twee hits: ‘Naar het zuiden’ met Paul de Leeuw (#46 in 1999) en ‘Abraca-me/Omhels me dan’ met Jacqueline Govaert (#35 in 2006).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten