zondag 29 mei 2011

‘Too close’ alleen uit in Nederland

Alex Clare: Too close (33) *** hoogste eersteweeks ***

Al op #33 vinden we de hoogste eersteweeks: ‘Too close’ van de Britse zanger Alex Clare. Als je de critici mag geloven ligt er een grote toekomst voor deze 25-jarige Britse muzikant. 3FM gelooft er in ieder geval in en riep het nummer vorige week uit tot Megahit. Dit nadat het station getipt was op het nummer door Maarten ten Hove van het producersteam Future presidents. Hij had het nummer via een vriend te horen gekregen.

Ten Hove was ook degene die 3FM vorig jaar attendeerde op ‘Cooler than me’ van Mike Posner (#29 in 2010). Er was echter één probleem, er was nog geen platenmaatschappij in Nederland die ‘Too close’ wilde uitbrengen. Maar toen Universal Music dat op zich had genomen, stond niets de Megahit meer in de weg. Voor alsnog is ‘Too close’ alleen in Nederland op single uitgebracht.

Alex Clare heet voluit Alexander G. Muertos, komt uit Londen en speelde in diverse bandjes. Om zich in zijn onderhoud te voorzien was hij een tijdje kok. Nadat één van zijn nummers bij het platenlabel Island records belandde, is het snel gegaan. Binnen twee weken had Alex een platencontract op zak en kon hij samen met de producers Diplo en Switch (samen Major Lazer) de studio induiken voor zijn album ‘The lateness of the hour’, dat op 11 juli uitkomt. Het album is opgenomen in studio’s in Jamaica, Los Angeles en New Orleans. Op 28 juli komt Alex naar Nederland voor een concert in de Effenaar in Eindhoven. Clare heeft korte tijd een relatie gehad met zangeres Amy Winehouse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten