zondag 19 juni 2011

Adlicious mocht geen eigen nummer zingen

Adlicious: Maniac (35)

In navolging van 2010, is ook dit jaar van de ‘runner-up’ van X-factor (de verliezer dus), het nummer uitgebracht dat gezongen werd in de finale. Vorig jaar kwam ‘We belong to the night’ van Maaike Vos gelijktijdig met ‘Don’t stop believin’’ van Jaap Reesema de Single Top 100 binnen. Jaap op #1, Maaike op #4. Dit jaar is het de beurt aan Rochelle met ‘No air’ (op #1) en Adlicious met ‘Maniac’, dat pas binnenkomt op #35. ‘Maniac’ was in 1983 een #10-hit voor Michael Sembello, afkomstig uit de film ‘Flashdance’.

Adlicious is geen groep die apart voor de X-factor bij elkaar is gekomen. Laise Sanches (25), Shirley Spoor (27) en Jordy van Toornburg (23) kennen elkaar sinds 2006. Ze studeerden aan het Conservatorium van Rotterdam en zongen samen, waar uit eind 2009 Adlicious is ontstaan. Vorig jaar wilden de drie al meedoen aan X-factor, maar waren net te laat. Daarop schreef het trio zich in voor de Britse X-factor, waar ze bij de eerste 50 eindigden.

Dit jaar waren ze wel op tijd en op 28 januari 2011 was hun auditie met een accapella versie van ‘auditie’ van Joss Stone. Even was er de hoop dat een groep met echte vocale kwaliteiten de talentenjacht zou kunnen winnen. Tijdens de finale viel dat echter tegen, zeker toen ze ‘Firework’ van Katy Perry brachten, want dat was ronduit vals. Jammer, want ze hadden kans de eerste groep te worden die de X-factor zou winnen.

Overigens had Adlicious, net als Rochelle, een eigen nummer klaar liggen. Hun coach, Angela Groothuyzen, adviseerde hen echter om daar niet mee te komen, omdat het teveel risico zou inluiden. Bij Rochelle is daar echter geen sprake van geweest.

1 opmerking:

  1. 'Maniac' was natuurlijk een #10-hit voor Michael Sembello in 1983 (en niet in 1993)

    BeantwoordenVerwijderen