zondag 26 juni 2011

Guus Meeuwis #1 dankzij smsje

Guus Meeuwis: Armen open (1) *** hoogste eersteweeks ***

Nog voordat de reeks ‘Groots met een zachte G’ 2011 van start ging (vorig weekend), waren de kaarten al te koop voor de gelijknamige concerten, op 8 en 9 juni, in 2012. Guus Meeuwis: “Het is echt veel te leuk om ieder jaar mee te mogen maken! Een feest voor het publiek, maar zeker ook voor ons op het podium. Een betere reden om door te gaan is er niet!” En daar kan sinds dit jaar nog een reden aan toegevoegd worden en dat is het scoren van een #1-hit! Waarover zo dadelijk meer.

Met de binnenkomst van ‘Armen open’ op de eerste plaats van de Single Top 100, scoort Guus in totaal zijn zevende #1-hit. Van die zeven kwamen er drie op #1. Naast ‘Armen open’ waren dat ‘Tranen gelachen’ (in 2007) en ‘Schouder aan schouder’ (in 2010), zijn duet met Marco Borsato. We zijn halverwege het jaar en ‘Armen open’ is inmiddels de zestiende #1-hit dit jaar. Vorig jaar op deze tijd stond de teller nog maar op twaalf #1-hits, met een totaal van 28 voor het hele jaar. Met nog een half jaar te gaan, zou dat record aantal dit jaar nog kunnen worden geëvenaard of zelfs verbroken!

1x sms-en voor twee downloads

Zoals gezegd, de concertreeks ‘Groots met een zachte G’ is ook goed voor een #1-hit. Tijdens de concerten dit jaar konden de fans via een smsje (kosten € 2,--), de speciale stadionversie van ‘Armen open’ bestellen. Maar ook nu nog kan deze live-versie via de site van Guus, worden aangeschaft. Dat is veel gedaan en samen met de albumversie van het nummer, komt het binnen op de eerste plaats. Overigens krijg je die albumversie er ‘gratis’ bij. Wij vragen ons echter wel af of beide versies nu meegeteld zijn voor een notering of alleen één van beide versies, zoals het hoort. We gaan hier achteraan en komen daar nog op terug.

portals

Hoe kan ‘Armen open’ #1 komen, zonder een fysieke cd-single (dus geen instores etc.)? En waarom zie ik het nummer niet hoog staan in de iTuneslijst, waar de meeste nummers gedownload worden? Horen we je denken. De reden is, dat Guus voor de stadionversie een overeenkomst is aangegaan met Target Media, dat onder andere de portal Downloadmusic.nl beheert. En dus zie je die downloads niet terug bij iTunes.

Het is overigens niet de eerste keer dat de concertreeks ‘Groots met een zachte G’ meehelpt aan een #1-hit. In augustus 2007 bracht Guus het nummer ‘Proosten’ op een cd-single uit, die paste in een box met nog twee andere cd-singles. Op alle drie schijfjes stonden ieder twee live versies van nummers opgenomen tijdens de concertreeks in juni van dat jaar.

criminelen

Op 21 september 2011 gaat op het Nederlands filmfestival de film ‘De bende van Oss’ in première. De film gaat over de gelijknamige criminele organisatie die in de jaren dertig in Oss actief was. Naast een hoofdrol voor Frank Lammers, spelen Sylvia Hoeks, Theo Maassen en Marcel Musters en advocaat Jan-Hein Kuijpers in de film. Voor de film schreef Guus Meeuwis samen met JW Roy het themanummer, getiteld ‘Soms is het beter’. Naast Guus en JW, zingt ook Frank Lammers daarop mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten