zondag 19 juni 2011

Tiende hit van Casacada is ‘geleend’

Cascada: San Francisco (76)

Het nieuwe, vierde, studioalbum van de Duitse formatie Cascada heet ‘Original me’. Dat kan echter niet gezegd worden van de eerste hitsingle ‘San Francisco’. Die heeft namelijk veel weg van ‘California gurls’ van Katy Perry feat. Snoop dogg (#6 in 2010). Daarnaast is in ‘San Francisco’ op de achtergrond ook nog een nummer te horen dat ons doet denken aan ‘Yeah yeah’ van Bodyrox (#13 in 2006). En zo scoort Cascada heel gemakkelijk hun tiende hit.

Het is niet de eerste keer dat ze leentje buur spelen. De helft van hun tien hits zijn covers. Het begon al in 2006 met ‘Everytime we touch’ (#12), origineel van Maggie Reilly. Daarna volgden ‘Truly, madly and deeply’ (#25), ‘A neverending dream’ (#77), beide in 2007 en ‘What hurts the most’ (#35 in 2008).

En nu dus ‘San Francisco’, waarvan als componisten Manuel Reuter & Yann Peifer (=Cascada) worden genoemd én Tony Cornelissen. Geen enkele credit dus voor Max Martin, Calvin Broadus (Snoop dog), Lukasz ‘Dr. Luke’ Gottwald, Katy Perry of Bonnie McKee, die ‘California gurls’ schreven. En ook niet voor Nick Bridges, Jon Pearn of Nathan Thomas, van ‘Yeah yeah’ van Bodyrox. Cornelissen was ondermeer gitarist bij Kane, schreef nummers voor Di-rect, Do en de Duitse rockster Martin Kescini. In 2007 werkte hij al samen met Reuter & Peifer aan twee nummers van Cascada op het album ‘Perfect day’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten