zondag 17 juli 2011

Young the giant verzorgde voorprogramma Kings of Leon

Young the giant: My body (79)

Het album ‘Young the giant’ van Young the giant, verdween eind mei al na twee weken uit de Album Top 100, met als hoogste plaats #47. Sindsdien verblijft het album in de Bubbling Under, deze week op #154. Met de hitsingle ‘My body’, maakt het album kans om binnenkort op herhaling te gaan.
Young the giant is een vijfman formatie, gevormd in Irvine, California, in 2004. Toen heten ze nog the Jakes. In 2008 deed de band mee aan een internetwedstrijd en won deze. De prijs was het verzorgen van het voorprogramma van Kings of Leon in januari 2009 in the House of Blues in Chicago.

Daarmee speelden ze zich in de kijker, en het leverde meer optredens op. In december 2009 werd de bandnaam veranderd in Young the giant. Na diverse bandwisselingen, bestaat Young the giant anno 2011 uit Sameer Gadhia (leadzang/percussie), Jacob Tilley en Eric Cannata (beide gitaar), Payam Doostzadeh (basgitaar), and François Comtois (drums). Sameer en Tilley zitten er al vanaf 2004 bij. Nederland is het eerste Europese land waar de band succes heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten