zondag 21 augustus 2016

Tory Lanez heeft Nederlandse roots

#86 Tory Lanez: Luv

In de aanloop naar I Told You, het debuutalbum van de Canadese rapper Tory Lanez, verscheen een aantal vrijdagen achter elkaar een nummer onder het motto ‘Friday Fargo’. ‘Luv’ was de tweede track en scoort nu op #86. Het nummer bevat een nagespeeld stuk uit het nummer ‘Everyone Falls In Love’ van het Jamaicaanse duo Tanto Metro en Devonte uit 1997.

Nederlandse roots

Tory Lanez, echte naam Daystar Peterson (Toronto, Ontario, 27 juli 1992), heeft Nederlandse roots! Zijn moeder, Luella, die jong overleed, is afkomstig uit Nederland. Zijn vader, een priester, is afkomstig van Barbados. Daystar was een moeilijke jongen en dat leidde er toe dat hij op zijn veertiende door zijn oma op straat werd gezet. In die tijd kwam hij geregeld in aanraking met de politie.

eerbetoon

In die tijd nam Daystar de naam Notorious, dat refereert naar de rapper Notorious B.I.G., aan. Later veranderde hij dat in Tory. Hakeem, een vriend uit die tijd noemde hem altijd al Lanez, omdat hij vaak zwalkte over straat.

Lanez verhuisde naar Zuid Florida, begon met het regisseren van muziekvideo’s en zette deze op YouTube. Sean Kingston zag zo’n video en zorgde voor de nodige contacten, die leidden tot het maken van diverse mixtapes. Halverwege 2015 sloot Lazez een platencontract met Mad Love Records, het label van Benny Blanco.

6 opmerkingen:

  1. Welke Nederlandse roots ?? Zover ik weet is Curaçao GEEN NEDERLAND
    🇨🇼💪🏾💪🏾

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon mensen identiteit stelen. De moeder is een Curacaose. https://www.thefader.com/2015/11/16/tory-lanez-gen-f-interview

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nederland?🤨🤣🤣🤣🤣🤣 zijn moeder is curaçaoenaar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nederlands? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🇨🇼🇨🇼🇨🇼🇨🇼🇨🇼🇨🇼🇨🇼🇨🇼

    BeantwoordenVerwijderen
  5. CURAÇAO NIKS NEDERLANDS ECHT RAAR ZIJN JULLIE

    BeantwoordenVerwijderen
  6. DUTCH PEOPLE COLONIZED OUR BEAUTIFUL ISLAND, we're NOT DUTCH, ons heledag kleineren en discrimineren maar als een wereldberoemde artiest antiliaanse roots heeft, zijn we opeens wel nederlands, dus namens alle antilianen, den conjo di bo mama xxx

    BeantwoordenVerwijderen